0
Evroliga

EL Top16: ‘Osakaćeni’ Partizan dočekuje Lokomotivu, derbi u Madridu

Objavljeno: 30.01.14 u 10:51

U četvrtak i petak na programu su mečevi 5. kola Top 16 faze Evrolige u novoformiranim grupama E i F.

Evroliga

Ono što nas svakako više zanima su dešavanja u grupi F u kojoj se nadmeće srpski šampion Partizan koji će u ovoj rundi u Kombank areni u petak od 20.45 časova ugostiti Lokokotivu iz Krasnodara. Rusi imaju trenutno bolji učinak od dve pobede iz četiri odigrana meča, dok je Partizan zabeležio jedan trijumf i to protiv moskovskog CSKA.

Crno-beli su u velikim kadrovskim problemima pošto u ovom meču pored ranije povređenih Bertansa i Vestermana na ovom meču sigurno neće biti ni Dragana Milosavljevića i Milenka Tepića. Žofri Lovernj bi i pored kratke pauze ipak trebalo da bude u timu, baš kao i Bogdan Bogdanović koji je kaznu zbog nediscilpine odradio u duelu sa MZT-om.

Iako su Partizanu male šanse da se nađe među osam timova koji će igrati u plej-ofu nada i dalje postoji pa će navijači ovog kluba u preostalim mečevima najverovatnije navijati za favorite odnosno u ovom slučaju CSKA u duelu sa Bajernom u Minhenu: Derbi kola se igra u Madridu gde Real dočekuje do sada neporaženi Makabi, dok je galatasaraj favorit u duelu sa Želgirisom koji još ne zna za pobedu.

Kada je u pitanju grupa E derbi se igra u Atini gde Panatinaikosu gostuje neporažena Barselona. Fenerbahče će jurištai na pobedu u Milanu protiv iznenađujuće dobrog Emporio Aramnija, Olimpijakos će pokušati da popravi utisak u duelu sa Unikahom, a Laboral Kuća i Anadolu Efes će drugu pobedu potražiti u međusobnom dvoboju u Vitoriji.

Evroliga, Top16, 5. kolo:

Grupa E
Olimpijakos – Unikaha (četvrtak, 20.00h)
Emporio Armani – Fenerbahče (četvrtak, 20.30h)
Panatinaikos – Barselona (petak, 20.30h)
Laboral Kuća – Anadolu Efes (petak, 20.45h)

Tabela: Barselona 4/0, Panatinaikos 3/1, Armani 2/2, Unikaha 2/2, Olimpijakos 2/2, Laboral 1/3, Fenerbahče 1/3, Efes 1/3

Grupa F
Bajern Minhen – CSKA Moskva (četvrtak, 20.00h)
Real Madrid – Makabi (četvrtak, 20.45h)
Galatasaraj – Žalgiris (petak, 19.00h)
Partizan – Lokomotiva Kubanj (petak, 20.45h)

Tabela: Makabi 4/0, CSKA 3/1, Real 3/1, Bajern 2/2, Lokomotiva 2/2, Galatasaraj 1/3, Partizan 1/3, Žalgiris 0/4

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter