0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MZT iznenadio Partizan, bez Bogdana pola meča, povreda Tepića! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 27.01.14 u 21:40

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe MZT Skoplja u „Pioniru“ rezultatom 66:73 u 18. kolu regionalne ABA lige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan je odigrao meč sa mnogo oscilacija, a nove muke za trenera Vujoševića mogla bi da bude povreda Tepića, koji je finiš meča proveo na klupi. Bogdan Bogdanović celo drugo poluvreme proveo u svlačionici iz nepoznatih razloga. Sumnja se da Vujošević nije bio zadovoljan njegovim izlaganjem i disciplinom.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Kinzi sa 16, Musli je dodao 13. Gosti su do pobede došli zahvaljujući sjajnim šutem za tri poena, a najbolji je bio Gečevski sa 19 i Sinovec sa 12 poena.

Petim porazom u sezoni, Partizan je propustio šansu da se izjednači sa Cedevitom na drugoj poziciji ABA lige, dok je makedonskom timu ovo osmi trijumf u sezoni.

Iz minuta u minut:

4/4 – I na početku poslednje četvrtine, domaći su se mučili u fazi napada. Nakon što je Tepić postigao dva poena, usledila je serija gostiju novim trojkama Gečevskog i Dejvisa za +5 za goste – 55:60. Ipak, Partizan uzvraća serijom od 6-0, Musli je ubacio četiri i Tepić dva poena – 61:60. Nakon tajmauta gostiju, sledi rezultatska klackalica pošto Lučić ponovo preokreće – 61:62.

Raspoloženi Andrić ubacuje dva bacanja, Kinzi dodaje još dva poena, ali gosti nastavljaju svoj sjajan šut za tri poena, Dejvis pogađa svoju drugu – 65:65. Nakon novog neuspelog napada Partizana, nezaustavljivi šut Makedonaca se nastavlja preko Lučića 65:68. U finišu su obe ekipe pravile mnogo grešaka, ali se u tome za nijansu bolje snalaze i dolaz do +4 – 66:70 na dva minuta do kraja.

Partizan organizuje još jedan loš napad, Dalo pogađa za tri poena, što kažnjava Sinovec za 66:73.

Partizan - MZT 6

3/4 – Kao po pravilu večeras, prve poene i u ovoj deonici postižu gosti košem za tri poena i ponovo je spretan Gečevski. Gagić potom vezuje pet poena za crno-bele, ali na drugoj strani Šehović pogađa za tri (39:39), da bi potom Otašević i Gečevski posle dužeg vremena doneli prednosti za MZT – 39:43. Seriju gostiju prekida Lovernj sa linije slobodnih bacanja – 41:43. Uspavanu igru crno-belih razmrdao je mladi Andrić pogotkom za tri poena, ali i na drugoj strani Marinković i Sinovec drže korak gostiju – 46:46.  Na sreću Partizana, Andrić nastavlja svoju seriju, dodaje još četiri poena – 50:46. Nakon promašaja Kinzija i izgubljene lopte Daloa, MZT dolazi do lakih poena za novo izjednačenje, pa Duško Vujošević traži tajmaut. Nakon pauze, pogađaju Kinzi na jednoj i Dejvis na drugoj strani za 52:52 i neizvesnu poslednju četvrtinu.

FOTO: STARSPORT

2/4 – MZT je i drugu četvrtinu otvorio trojkom, ovog puta preko Sinoveca, ali je prednost (14:16) kratko trajala, pošto Bogdanović namešta svoju ruku i najpre pogađa za dva, a potom i za tri poena. Kinzi i Lovernj donose Partizanu najveću prednost – 23:16. Nakon serije Partizana od 9:0, gosti uzvraćaju mini serijom od 5:0 preko Nikolovskog i trojkom Gečevskog, što je primoralo Duška Vujoševića da zatraži tajmaut (23:21). Nakon kratkog predaha, Partizan odlazi na plus 6 poenima Muslija i trojkom Kinzija 30:24. Ipak, gostima korak zadržava sjajni Sinovec koji je pogodio i treću trojku – 32:29. Do odlaska na dužu pauzu, Partizan je poenom Kinzija uspeo da sačuva prednost crno-belih – 34:31.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

1/1 – Gosti su poveli trojkom Stojanovskog, a crno-beli su loše otvorili meč pošto su do prvih poena došli tek posle skoro četiri minuta kada je Musli ubacio jedno slobodno bacanje. Nakon toga slede prvi poeni iz igre preko Kinzija i ponovo Muslija za 5:5. Posle nekoliko minuta, Partizan se budi i nakon dva brza napada Musli dvaput zakucava, a na drugoj strani pogađa Stojanovski za 10:9. Do odlaska na prvu pauzu, Partizan je uspeo da sačuva minimalnu prednost polaganjem Tepića i koševima Lovernja sa linije bacanja – 14:13.

Partizan - MZT 5

Partizan trenutno zauzima treću poziciju na tabeli sa 13 pobeda i 4 poraza ali ga trijumf večeras vraća na drugo mesto i bod zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom. Sa druge strane MZT ima skor od 7 pobeda i 9 poraza i eventualnom pobedom pretekao bi čak četiri ekipe, Olimpiju, Krku, Radnički i Mega Vizuru.

Najveći problem sa domaći tim predstavlja igrački kadar o kojem se dosta priča ovih dana, jer je kapiten Dragan Milosavljević postao čak treći igrač koji je u kratkom periodu povredio ukrštene ligamente kolena, pa se tako trener Vujošević našao na meti brojnih kritika, na šta je imao spreman odgovor, kao i obično.

Samo dva dana pauze nakon ovog meča imaće crno-beli da se pripreme za jedan od najvažnijih mečeva u sezoni, jer 31.1. dočekuju Lokomotivu u „Areni“ u okviru Evrolige, pa je pitanje u kojoj meri će uspeti da sačuvaju i rasporede energiju između mečeva.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter