0
Fudbal

Mata se predomislio pa uzeo Junajtedovu ‘osmicu’

Objavljeno: 27.01.14 u 16:40

Sam prelazak Huana Mate u Mančester Junajted iz Čelsija izazvao je veliku pažnju sportske javnosti, ali podjednako zanimljivo je bilo koji će broj izabrati Španac. U prvi mah se pojavila informacija da će uzeti „sedmicu“ koju su proslavili Erik Kantona i Dejvid Bekam, ali je na kraju izbor pao na „osmicu“.

Britain Soccer Premier League

“Mislim da je osam sjajan broj. Znam da u ovom klubu ‘sedmica’ ima kultni status, ali u razgovoru sa menadžerom odlučio sam se za broj osam, verujem da će mi doneti sreću” – rekao je Mata.

Doskorašnji igrač londonskog Čelsija na taj način odbacio je spekulacije da će uzeti legendarnu ‘sedmicu’ koju su nosili Džordž Best, Brajan Robson, Erik Kantona, Dejvid Bekam i Kristijano Ronaldo.

“Volim izazove. Dobro je što postoje velika očekivanja, radujem se što ću pokušati da ispunim želje navijača. Hteo sam da iz Čelsija pređem negde gde ću biti srećan, a to je sada slučaj. Junajted je klub sa najviše navijača u Engleskoj, ali u celom svetu” – naglasio je Mata.

Španac je naveo i da mu je drago što je uprava kluba počela pregovore sa Vejnom Runijem o produžetku saradnje.

“Za mene je Runi jedan od najboljih engleskih igrača svih vremena. Radi se o neverovatnom fudbaleru i nadam se da ćemo se dobro slagati” – dodao je španski reprezentativac na čijem transferu je Čelsi zaradio 37,1 milion funti.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter