0
Evropske lige

Englezi Matića porede sa Makeleleom

Objavljeno: 26.01.14 u 23:29

Na meču protiv Stouka, u 4. rundi FA kupa, Nemanja Matić je po prvi put igrao kao starter od povratka u Čelsi. Prema ocenama engleskih medija srpski reprezentativac je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu i tako zaslužio poređenja sa legendarnim Makeleleom.

Nemanja Matić

„Impresivan derbi, neutralizovao je opasnost po gol koja je pretila od Pitera Krauča u skoku, kvario igru protivniku i pokretao svoju ekipu napred. Povučen, ali efikasan. Da li je Čelsi konačno pronašao naslednika Makelelea“, glavno je pitanje među Englezima.

Zadovoljan Matićevom partijom bio je i trener Čelsija, Žoze Murinjo:

„Igrao je veoma, veoma dobro, odlično je sarađivao sa Lampardom. Odličan je, ima veoma kvalitetan pas i osećaj kada da krene i preseče napad protivnika. Mislim da je bio zadovoljan jer mu odgovaraju utakmice protiv timova kakav je Stouk, kada ima dosta zadataka u defanzivi“.

Čelsi će u narednoj rundi FA kupa igrati protiv Mančester Sitija, dok mu u Premijer ligi lider Arsenal ‘beži’ samo dva boda. ‘Plavce’ u februaru očekuje dvomeč sa Galatasarajem u osmini finala Lige šampiona. Nema sumnje da će Matić biti jedan od ključnih igrača u Murinjovom timu u borbi za trofeje.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter