0
Fudbal

Zašto Mojes želi Matu: Jedan podatak koji govori sve

Objavljeno: 23.01.14 u 10:47

Neki očekuju ove nedelje, a neki već danas da se Huan Mata pojavi na medicinskim pregledima u Mančesteru radi transfera na „Old Traford“.

Mata

Pominje se cena od čak 49 miliona evra, što ni ne čudi kada je Mata procenjen na jednog od deset najskupljih igrača sveta. Ako se neko uopšte i pita zašto Mojes želi španskog fudbalera u svojim redovima, sledeći podatak će otkloniti nedoumice.

Kada se gledaju šanse stvorene saigračima u poslednje dve i po sezone, Huan Mata je daleko ispred bilo kog prvotimca Junajteda. Primera radi, Nani je svojim saigračima stvorio 90 šansi u tom periodu, Valensija koji je igrao češće stvorio ih je 125, Vejn Runi je još bolji sa 140 a najbolji je sjajni van Persi sa 171 šansom. Koliko ih je stvorio Mata? Španac ih je stvorio čak 227!

Eto, dovoljno je da se toliko kaže o sjajnom plejmejkeru. Navijači posrnulog Junajteda željno iščekuju ovaj transfer, dok navijači Čelsija putem društvenih mreža preispituju Murinjovu odluku da ovakvog igrača proda direktnom rivalu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter