0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Zvezda slomila otpor Panioniosa u drugom poluvremenu (FOTO)

Objavljeno: 22.01.14 u 21:05

Crvena zvezda je u meču 3. kola Last32 faze Evrokupa došla do druge pobede pošto je u beogradskoj hali Pionir pred oko 5.000 gledalaca savladala atinski Panionios sa 84:64 (16:19, 23:16, 22:12, 23:17).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dugo se Zvezda mučila da stekne osetniju predsnot protiv borbenog grčkog tima koji se pokazao kao tvrd orah u prvih 20 minuta. Istina ni igra domaćeg tima nije bila na zavidnom nivou pre svega u napadu, ali je na kraju bila presudna serija od 16:0 na kraju prvog i početku drugog poluvremena.

Kada je „otvorena brava“ serija nije prekidana pa je u poslednjih 10 minuta viđena prava rapsodija u crveno-belom u kojem su viđana zakucavanja posle nabacivanja, trojke iz tranzicije…

Najefikasniji u Zvezdi bili su Simonović sa 18 poena (četiri trojke) i Dženkins koji je dodao 16, a odličan je bio i Boban Marjanović sa „dabl-dabl- učinkom od 10 poena i 12 skokova. jedini sa dvocifrenim učinkom kod gostiju bio je plejmejker Mekkolum sa 11 poena, ali uz očajan šut iz igre (4/13).

Ista dva rivala sastaće se već sledeće srede, ali u Atini, u meču 4. kola sa početkom od 18 časova po našem vremenu.

Tok meča:

4/4 – Koš i iskorišćeno dodatno bacanje Bobana Marjanovića uz dvojku Simonovića pre toga doneli su Zvezdi maksimalnih +19 na početku poslednje deonice (66:47), a vrlo brzo je kapiten svojom novom trojkom podigao vođstvo i na 20 poena (69:49). Odličnim alej-upom Jaka Blažič i Marko Simonović podigli su na noge svih 5.000 gledalaca u Pionru, a potom je usledila i trojka kapitena za maksimalnih +22 (78:56), da bi to naraslo nešto kasnije i na višak od 26 poena (82:56).

3/4 – Serijom 7:0 na startu treće četvrtine Zvezda prvi put na utakmici dolazi do dvocifrene prednosti (46:35) i čini se da sada više ništa ne može da je zaustavi na putu ka drugoj pobedi u Last32 fazi Evrokupa. Panionios je prvi poen i to preko Skordilisa sa penala došao do prvog poena u trećem periodu čime je prekinuta serija Zvezde sa kraja prvog i početka drugog poluvremena od 16:0 (50:36). Prednost crveno-belih nastavila je da raste pa je u 27. minutu došla do maksimalnih +17 (56:39) sa tendencijom da se tu ne zaustavi. Međutim, desilo se upravo suprotno pa je Panionios mini serijom od 6:0 prišao sa samo 11 poena zaostatka (56:45). Seriju je trojkom prekinuo Tadija Dragićević, na šta se nadovezalo i zakucavanje kapitena Marka Simonovića.

Na domor između poslednje dve četvrtine Zvezda je otišla sa velikih 14 poena prednosti (61:47) i čini se da se pitanje pobednika više ne postavlja već je jedina dilama sa koliko poena će na kraju trijumfovati srpski tim. Interesantno je da je Nikola Rebić zbog nedostatka bekova u rotaciji odigrao puna četiri minuta u trećem periodu kako bi odmorio Nelsona i Dženkinsa.

I pored nešto slabije igre od onoga na šta nas je Crvena zvezda navikla u dosadašnjem delu sezone, makar na domaćem terenu, crveno-beli su na veliki odmor otišli sa četiri poena prednosti (39:35), do koje su došli serijom 5:0 u poslednjem minutu. Najefikasniji u domaćem timu su Dženkins sa 11 i Blažič sa devet poena, dok je na drugoj strani bolji od drugih Kevin Lengford sa osam poena.

2/4 – Posle dva minuta igre u drugom periodu Zvezda je uspela da dođe do izjednačenja (20:20). Posle dosta vremena i vođstva od 5:3 domaći tim je tek u 15. minutu pogocima sa slobodnih bacanja jake Blažiča ponovo povela (25:24). Crveno-beli su i dodatno pojačali odbranu što je donelo rezultat pošto je Panionios za gotovo šest minuta igre postigao samo pet poena u drugoj četvrtini, dok je Raško Katić već drugi put pogodio uz dodatno slobodno bacanje (28:24). Nije uspela Zvezda da iskoristi nešto slabiju igru Panioniosa u drugih 10 minuta pa se u poslednji minut prvog poluvremena ušlo sa nerešenim rezultatom (32:32).

1/4 – Grčki tim je nešto bolje otvorio meč i posle tri minuta igre stekao je pet opena prednosti (5:10). Zvezda za sada ne pronalazi rešenje u napadu, dok Panionios brzo rešava svoje situacije pod protivničkim košem. Za šest minuta igre domaći tim je primio čak 15 poena, pre svega zbog odličnog šuta Panioniosa za tri poena (3/3) pa je trener Radonjić bio primoran da potroši svoj prvi tajm-aut.

S obzirom da Zvezda nije blistala u prvoj četvrtini zaostatak od samo tri poena (16:19) i nije tako loš rezultat. Čak šest izgubljenih lopti domaćeg tima su doneli prevagu, a uz to ekipa trenera Radonjića nikako ne uspeva da pronađe pravi ritam u napadu te sporadično pogađašuteve tek posle neizgrađenih pozicija.

19.00h – 15 minuta pred početak meča hala Pionir nije popunjena do poslednjeg mesta. Uz gledaoce koji su tu i na utakmicama ABA lige na evropskim mečevima pojavljuju se i oni najvatreniji navijači koji prave odličnu atmosferu. Razloga za slavlje navijači crveno-belih uz očekivanu pobedu imaju i zbog toga što je u toku dana objavljeno da je Čarls Dženkins produžio ugovor sa klubom na još godinu dana.

Na utakmici protiv Olimpije nekoliko navijača je prozivalo trenera Dejana Radonjića zbog otkaza Blejku Šilbu, zbog čega je reagovao i predsednik kluba Nebojša Čović, a danas je viđena potpuno druga situacija pošto je crnogorski stručnjak po izlasku na teren dobio ovacije od velike većine prisutnih. Večeras u timu Crvene zvezde zbog lakše prehlade nema Branka Lazića.

Košarkaše Crvene zvezde danas sa početkom od 19.15 časova u verovatno punoj dvorani Pionir dočekuje grčki Panionios u meču 3. kola Last32 faze Evrokupa.

Crveno-beli u ovaj duel ulaze nakon trijumfa protiv Olimpije u ABA ligi, ali i poraza koji su doživeli u Rusiji od Nižnjeg Novgoroda pa im je trijumf gotovo pod obavezno ukoliko žele da se palsiraju u narednu rundu takmičenja.

„Želimo da pred našim navijačima pobedimo. Sigurno da je Panionios ozbiljna ekipa što dokazuju rezultatima koje ostvaruju u domaćem prvenstvu. Radi se o timu koji ima kvalitet, moramo da budemo na visini zadatka u svim segmentima igre kako bi na taj način kontrolisali meč i upisali novi trijumf. I protiv Panioniosa i protiv bilo kojeg drugog protivnika Zvezda mora imati isti odnos. Sa aspekta nekog dodatnog opterećenja tu nema razlike. Takmičenje u grupama kratko traje, svaki meč i svaki koš su bitni. I Nižnji Novgorod i Bilbao igraju na visokom nivou, imamo još dosta toga da uradimo kako bismo prošli dalje“ – rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić u najavi ovog meča.

Posle dva odigrana kola Crvena zvezda ima po jedan trijumf i poraz, dok trećeplasirani tim grčkog prvenstva još uvek ne zna za slast pobede u drugoj fazi Evrokupa.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter