0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Dženkins iz Zvezde može samo u NBA

Objavljeno: 22.01.14 u 14:10

Kao što smo najavili Čarls Dženkins je produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom Telekom na još godinu dana, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba sa Malog Kalemegdana.

dzenkins

Sjajni američki bek sa Zvezdom ima ugovor do kraja sezone, ali je već sada želeo da dogovori sve detalje oko ostanka u crvenom-belom dresu. Dženkins je veoma zadovoljan uslovima u Zvezdi, oduševljen je Beogradom i navijačima crveno-belih pa je dogovor brzo postignut. U ugovoru koji je potpisan postoji i klauzula da će Dženkins moći da napusti redove Crvene zvezde samo u slučaju da od završetka sezone 2013/2014 pa do 31. jula pronađe NBA angažman. Po isteku tog roka Dženkins će i formalno biti igrač crveno-belih i u sezoni 2014/2015.

Sjani bek, koji je svojim odličnim igrama za kratko vreme postao ljubimac navijača, ove sezone u ABA ligi prosečno beleži 10,2 poena 2,5 poena i 2,4 asistencije uz 48 odsto realizacije šuta za tri poena. Zanimljivo je da je Dženkins u prvoj fazi Evrolige bio treći kradljivac sa 1,9 osvojenih lopti po meču.

Jednu od najboljih partija Dženkins je pružio u poslednjem kolu ABA lige kada je nanizao 23 poena i sa 30 indeksnih poena bio MVP 17. kola regionalnog takmičenja.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter