0
Domaći fudbal

FOTO: FKPARTIZAN

Lazović: Da 18. maja slavimo sedmu uzastopnu titulu (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.14 u 15:06

Bivši fudbalski reprezentativac Srbije Danko Lazović rekao je danas da se u Partizan vratio jer je željan trofeja iako je imao boljih ponuda za nastavak karijere.

FOTO: FKPARTIZAN
FOTO: FKPARTIZAN

„Ne mogu da kažem o kojim klubovima se radi, ali reći ću da sam imao ponude iz Turske, Kine i Kanade, međutim umorio sam se posle četiri godine u Rusiji. Takođe, klubovi koji su me tražili nisu od onih koji se bore za titulu, već za opstanak ili su na sredini tabele. Igrajući u Rostovu video sam kako izgleda borba za opstanak, a ja želim da u karijeri osvojim još neki trofej“ – rekao je Lazović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj, prenosi agencija Tanjug.

On je sa Partizanom potpisao ugovor na godinu i po dana i nosiće dres sa brojem 27.

„Vraćam se u svoj klub koji mi je mnogo dao, dogovorili smo se o svemu za 10 minuta. Mojim dolaskom titula nije osvojena, ovo je samo početak, predstoji nam mnogo rada, nadam se da ćemo 18. maja proslaviti sedmu uzastopnu titulu prvaka“ – poručio je Lazović.

Njemu je to treći put u karijeri da oblači dres Partizana. Prethodno je član crno-belih bio od 2000. do 2003. godine i u sezoni 2005/2006.

„Partizan ima tu fenomenalnu kulturu da prihvata sve svoje bivše igrače. Video sam da je atmosfera u ekipi fenomenalna, kao i rad trenera Marka Nikolića. Ima dosta mladih momaka, koji mogu mnogo da nauče od Saše Ilića i Milana Obradovića“ – rekao je Lazović.

On je dodao da razmišlja o uspehu sa Partizanom i na evropskoj sceni.

„Najbitnije je da mi osvojimo titulu šampiona, a onda ćemo razmišljati o izazovima u Evropi. Nisam se vratio da bih otišao ponovo u junu, iako ne isključujem tu mogućnost“ – rekao je Lazović.

Lazović se u martu 2011. oprostio od reprezentacije, a danas je ponovio da ne postoji mogućnost da ponovo obuče dres nacionalnog tima.

Sportski direktor crno-belih Albert Nađ istakao je da je Lazović jedno od najjačih pojačanja koje je Partizan doveo u poslednjih nekoliko prelaznih rokova.

„Prezadovoljan sam zbog dolaska Lazovića, dobili smo veliko pojačanje. On će ovoj mladoj ekipi doneti mnogo i verujem da će doprineti osvajanju trofeja. Danko je ovde napravio prve koraka i drago mi je što smo nastavili sa tradicijom vraćanja bivših igrača“ – rekao je Nađ.

Lazović je tokom karijere igrao za Fejenord, Bajer Leverkuzen, Vitese, PSV Ajndhoven, Zenit i Rostov. Za državni tim odigrao je 43 utakmice i postigao 11 golova.

Pre njega Partizan je u zimskom prelaznom roku angažovao Branislava Trajkovića, Nikolu Drinčića, Miroslava Vulićevića i Petra Škuletića.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter