0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Ćurković razume Vokrija, Dragutinović tvrdi da Fadilj provocira

Objavljeno: 18.01.14 u 14:25

Predsednik takozvanog Fudbalskogg saveza Kosova Fadilj Vokri ponovio je nedavno da bi voleo da reprezentacija ove nepriznate države od strane Ujedinjenih nacija prvu zvaničnu utakmicu odigra protiv reprezntacije Srbije.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Mnogi su ove njegove reči protumačili kao provokaciju, ali potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković tvrdi da se ne radi o tome već da je Vokri samo željan medijske pažnje.

„Ne mislim da je to Fadiljeva provokacija, nego njegova želja. Svako ima pravo da želi šta hoće, kao i vi, i ja, ali iz našeg ugla gledano – želja za prijateljskom utakmicom Srbija – Kosovo mu se neće ostvariti“  – rekao je Ćurković u izjavi za Alo.

Za razliku od Ćurkovića bivši srpski reprezentativac Ivica Dragutinović nema dilemu da se radi o prookaciji.

„FIFA je jasno rekla i njima i nama šta i kako se može. To što on pokušava da provocira – neće mu proći! Čovek očigledno po svaku cenu želi medijski prostor za svoje fiks ideje, a mi, ako smo pametni, nećemo odgovorima to da mu dozvolimo“ – izjavio je Dragutinović.

Podsetimo da je FIFA donela odluku, koju bi zvanično trebalo da objavi sredinom marta, da takozvano Kosovo može da igra prijateljske utakmice protiv selekcija država koje su priznale ovu tvorevinu s tim da su iz te priče isključene države koje su nastale od bivših jugoslovenskih republika.

hotsport.rs/alo.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter