0
Tenis

Bojana izgubila posle preokreta

Objavljeno: 16.01.14 u 14:25

Za razliku od Jelene Janković kojoj nije smetalo višečasovno odlaganje mečeva usled velikih vrućina, a potom i kiše u Melburnu, Bojani Jovanovskoj nije odgovoralo to što je na duel sa Austrijankom Ivon Mojsburger morala da izađe tek u kasnim večernjim satima.

bojana-jovanovski-ao

Srpska teniserka je posle velike borbe i gotovo dva sata iscrpljujuće igre poražena od Mojsburgerove sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:2, u meču 2. kola Australijan Opena, koji je završen posle ponoći po lokalnom vremenu.

Razvoj događaja u prvom setu nije nagoveštavao da će Bojana tako lako ispustiti veliku priliku da dođe do treće runde takmičenja pošto je uprkos ispuštenom brejku uspela ponovo da oduzme servis protivnici i da prvi set posle 41 minuta igre reši u svoju korist.

U drugom delu meča već u prva tri gema su viđena tri brejka s tim da je Mojsburger bila ta koja je prva uspela da odbrani svoj servis gem. Međutim, vrlo brzo je došlo do izjednačenja na 3:3, ali su preostala tri gema pripala Austrijanki pa je morao da bude odigran i treći set.

Kako je krenulo u odlučujućem setu očekivala se duga borba pošto su prva četiri gema trajala prilično dugo i upravo tu je Bojana propustila svoje šanse nakon čega je usledio groman pad u njenoj igri pa je najpre u šestom gemu prvi put izgubila svoj servis, a potom se potpuno predala pa je Mojsburger vezala četiri osvojena gema za ukupan trijumf.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter