0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Bajko 10 godina u Zvezdi

Objavljeno: 14.01.14 u 15:30

Na današnji dan, 14. januara 2004. godine iz rodnog Cetinja na Marakanu je stigao ljubimac Zvezdinih navijača, golman Boban Bajković.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener golmana, Aleksandar Dika Stojanović, šef stručnog štaba Slavoljub Muslin i predsednik Dragan Džajić u tada mladom čuvaru mreže prepoznali su kalibar za najtrofejniji srpski klub. Deceniju kasnije ispostavilo se da nisu pogrešili u proceni. Preturio je popularni Bajko mnogo toga preko glave, tokom, kako kaže, svojih prvih deset godina u Ljutice Bogdana. Bio je na nekoliko pozajmica, ali nije gubio strpljenje, da bi konačno svoju šansu dočekao i iskoristio 2010. godine. U crveno-belom dresu odigrao je više od 100 utakmica. Od saigrača ne očekuje poklone, već trofej na kraju sezone.

„Današnji dan slavim kao drugi rođendan. Sećam se kao da je juče bilo kada sam stigao u Zvezdu. I tada i sada sam najsrećniji čovek na svetu zbog toga. Preživeo sam mnogo toga, i lepog i manje lepog. Mnogo više je pozitivnih stvari, ove druge se trudim da zaboravim. Imam cilj da ove godine osvojim titulu sa mojoj Zvezdom, a onda ćemo videti za dalje. Voleo bih da ostanem još deset godina ovde ako budem potreban klubu. Ne znam da li još neko može da se pohvali u skorijoj istoriji da je na Marakani ostao toliko dugo kao ja. Imam mnogo razloga da budem ponosan“ – iskren je Bajković.

Pouzdani golman neprikosnoven je u stvaranju atmosfere u svlačionici. Njegova harizma, originalnost i spontanost nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

„To je na njima da kažu. Poručujem im da mi ne kupuju poklon za desetogodišnjicu, niti prave bilo kakva iznenađenja, samo da osvojimo prvenstvo. To je i meni i siguran sam i njima, najveći poklon. Trenutno i nemamo vremena za slavlje, jer su pripreme u toku. Nije lako, naročito ovaj prvi deo u kome se najviše trči. Iskreno, ranije mi je bilo teže, sad sam se već navikao, jer mi je ovo deveta godina kako sarađujem sa Srđanom Maksimovićem. Mora da bude teško, ne može drugačije za vreme pripremnog perioda“ – istakla je Zvezdina „jedinica“.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter