0
Evropske lige

Prazni ‘topovi’ u šahu Atletiko Madrida i Barse

Objavljeno: 11.01.14 u 21:53

Fudbaleri Atletiko Madrida i Barselone odigrali su bez golova – 0:0 u velikom derbiju 19. kola Lige Primere.

Barsa - Atletiko

Čitav susret protekao je u očekivanoj borbi na sredini terena, domaći su očekivanom čvrstom i organizovanom odbranom držali Katalonce daleko od gola i šansu čekali iz kontri.

Dijego Kosta je bio najopasniji po gol Viktora Valdesa, i upravo je on imao najbolju šansu u prvom poluvremenu kada je nakon kornera ostao sam na drugoj stativi, ali je njegov udarac sa dva metra izblokirao Maskerano. U prvom delu igre Barsa je imala jednu polušansu imala preko Pedra, ali je Kurtoa ostao nesavladan.

Nastavak igre doneo je gotovo istu igru sa obe strane, s tim što je Barselona zaigrala bolje s obzirom da je Mesi zamenio lakše povređenog Inijestu. Polovinom drugog dela igre, Nejmar je zamenio Sančeza, ali Brazilac je delovao prilično indisponirano kraj leve aut linije.

U drugom delu igre viđene su dve šanse na obe strane, prvo je Turan ostao sam na sedam metara, ali je njegov udarac zaustavio Valdes. Na drugoj strani, Mesi je povukao loptu sa 40 metara i stigao do kaznenog šesnaesterca, šutirao u drugi ugao, ali je Kurtoa odbio loptu van opasne zone.

Ovim remijem, Barsa i Atletiko ostaju na deobi prvog mesta sa 50 bodova, Real Madrid ima 44 i ukoliko u nedelju pobedi Espanjol primaćiće se na samo tri boda.

Ranije danas, Atletik Bilbao je savladao Almeriju, a Selta Valensiju.

hotsport.rs

[povezaneVestiEmbed naslov1=““ levo=“da“ povradio=“povezane“ horver=“horizontalne“ ]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter