0
Evroliga

Mačvan: Bili smo hrabri, umalo da oborimo Real

Objavljeno: 11.01.14 u 13:37

Real Madrid je i dalje ostao neporažen u Evroligi ove sezone, ali su ih košarkaši Galatasaraja ozbiljno namučili tokom meča drugog kola grupe F Top 16 faze u kojoj su poraženi sa 89-84.

Milan Mačvan

Najzaslužniji za sjajnu partiju turske ekipe bili su srpski košarkaši Zoran Erceg sa 24 poena i Milan Mačvan sa dabl-dabl učinkom od 12 postignutih poena i 11 skokova. Bivši igrač Hemofarma, Partizana i Makabija je rekao da je njegov tim ovoj utakmici pristupio na isti način kao i protiv bilo kog drugog protivnika, bez preteranog respekta za rezultete i igre koje je kraljevski klub ostvario do sada u Evroligi.

„Real je trenutno najbolji tim i jedini bez poraza u Evropi tako da protiv njih nema šta da se izgubi. Mi u svaku utakmicu ulazimo sa verom da možemo da pobedimo i tako je bilo i ovog puta. Igraju jako brzo i imaju dominantnu bekovsku liniju uz Mirotića i šutiraju vrlo dobro, tako da u odbrani nema toliko prostora za manevar. Uz to su dugo na okupu i uz dobrog trenera imaju kvalitet da se nadaju osvajanju Evrolige“, smatra Mačvan.

24-godišnji košarkaš veruje da njegov tim može da se plasira u četvrtfinale Evrolige.

„Mi se nadamo da, uz malo sreće, možemo do Top 8. Nekoliko narednih utakmica će biti ključno za nas“, kaže Mačvan.

Igra Galatasaraja u poslednje vreme u velikoj meri zavisi od srpskog dvojca, čega je Mačvan više nego svestan.

„Nemamo mnogo sreće sa povredama ove godine, tako da u ovom trenutku imamo samo dvojicu visokih igrača, a to smo Zoran i ja, tako da moramo da damo veći doprinos igri dok se Mensa Bonsu i Aldemir ne vrate“, zaključio je Mačvan.

Naredni meč u Evroligi Galatasaraj igra 16. januara protiv Lokomotive na domaćem terenu.

hotsport.rs/SEM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter