Selektor muške rukometne reprezentacije Vladan Matić poručio je uoči odlaska na prvenstvo Evrope u Danskoj da ne treba brinuti za budućnost srpskog rukometa.

FOTO: RSS

FOTO: RSS

“Oduševljen sam pristupom igrača obavezama, njihovom ozbiljnošću, smislom za humor i timskim duhom koji ih vodi, Ubeđen sam da su sposobni za najviše domete” – rekao je Matić.


Selektor srpskog tima ne želi, kako je rekao, “da iskače pred rudu” i da sa velikom pompom obećava velike rezultate na šampionatu Evrope.

“Ne želim da se razbacujem velikim izjavama. Gradio sam trenersku karijeru na Zapadu i tamo sam naučio da vrlo oprezno treba govoriti o očekivanjima. Prioritet mi je da iz igrača izvučem maksimum. Verujem u njih i na tom odnosu međusobnog poverenja grade se temelji dobrih rezultata” – rekao je Matić.

On je naglasio da su mu pripremne utakmice sa Makedonijom i Crnom Gorom prošle nedelje pomogle da koriguje određene elemente u igri srpskog tima.

“Rekao sam momcima uoči meča sa Makedonijom da se ne opterećuju rezultatom. Oni su to i učinili i uprkos punoj dvorani i suđenju uspeli da nadoknade razliku od šest golova” – rekao je Matić i dodao da je tokom tih mečeva “vežbana odbrana i polukontra, kao i situacija sa igračem više i manje”.

Matić je sa zadovoljstvom konstatovao da ekipa sada “ima širinu kao nikada do sada”.

“Posvećeni su igri, disciplinovani su i znaju da je kretanje bez lopte, fokusiranost i praćenje ideje akcije izuzetno važno” – objasnio je Matić.

Prvenstvo Evrope u Danskoj biće održano od 12. do 26. januara, a reprezentacija Srbije, koja brani srebro sa šampionata u Beogradu 2012, igraće u grupi C u Arhusu sa Poljskom, Rusijom i Francuskom.

hotsport.rs/tanjug.rs