in , ,

Matić: Sposobni smo za najviše domete

FOTO: RSS

Selektor muške rukometne reprezentacije Vladan Matić poručio je uoči odlaska na prvenstvo Evrope u Danskoj da ne treba brinuti za budućnost srpskog rukometa.

FOTO: RSS
FOTO: RSS

„Oduševljen sam pristupom igrača obavezama, njihovom ozbiljnošću, smislom za humor i timskim duhom koji ih vodi, Ubeđen sam da su sposobni za najviše domete“ – rekao je Matić.

Selektor srpskog tima ne želi, kako je rekao, „da iskače pred rudu“ i da sa velikom pompom obećava velike rezultate na šampionatu Evrope.

„Ne želim da se razbacujem velikim izjavama. Gradio sam trenersku karijeru na Zapadu i tamo sam naučio da vrlo oprezno treba govoriti o očekivanjima. Prioritet mi je da iz igrača izvučem maksimum. Verujem u njih i na tom odnosu međusobnog poverenja grade se temelji dobrih rezultata“ – rekao je Matić.

On je naglasio da su mu pripremne utakmice sa Makedonijom i Crnom Gorom prošle nedelje pomogle da koriguje određene elemente u igri srpskog tima.

„Rekao sam momcima uoči meča sa Makedonijom da se ne opterećuju rezultatom. Oni su to i učinili i uprkos punoj dvorani i suđenju uspeli da nadoknade razliku od šest golova“ – rekao je Matić i dodao da je tokom tih mečeva „vežbana odbrana i polukontra, kao i situacija sa igračem više i manje“.

Matić je sa zadovoljstvom konstatovao da ekipa sada „ima širinu kao nikada do sada“.

„Posvećeni su igri, disciplinovani su i znaju da je kretanje bez lopte, fokusiranost i praćenje ideje akcije izuzetno važno“ – objasnio je Matić.

Prvenstvo Evrope u Danskoj biće održano od 12. do 26. januara, a reprezentacija Srbije, koja brani srebro sa šampionata u Beogradu 2012, igraće u grupi C u Arhusu sa Poljskom, Rusijom i Francuskom.

hotsport.rs/tanjug.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Metalac testira sina Orlanda Vuldridža

Miha nahvalio Ljajića