0
ATP

Đoković: Grend slem treba da traje 10 dana

Objavljeno: 07.01.14 u 14:43

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser i drugi reket sveta, Novak Đoković, izneo je svoje mišljenje i ideje šta bi trebalo promeniti u ‘belom sportu’.

„Šta god da kažem moglo bi da zvuči kontroverzno. Ipak, voleo bih da vidim promene, na primer, da Grend slem traje 10 dana. Ekonomski gledano to je najveći i najvredniji turnir, koji igračima daje najviše. Dve nedelje su u redu, ali treba napraviti bolji raspored u kombinaciji sa ostalim takmičenjima“, rekao je Đoković.

Srpski teniser se zatim osvrnuo i na veliki broj turnira tokom godine koji i te kako utiče na igrače:

„Veliko je pitanje kako izdržati godinama i igrati konstantno na vrhunskom nivou. Da li naše telo može da izdrži ovoliki pritisak? Ljudi ne shvataju koliko se mučimo, mnjamo vremenske zone, podloge na kojima igramo, uslovi su potpuno različiti. Na primer, imamo samo nekoliko dana nakon Rolan Garosa da se prilagodimo na travu posle igranja na šljaci. To može da bude izuzetno opasno i da dovede do povreda igrača. Potrebno nam je više vremena između turnira. Bilo bi lepo da Autralijan open počinje nekoliko nedelja kasnije, da možemo bolje da se odmorimo i treniramo. Ipak, ovo je samo moje mišljenje, ne smemo zanemariti istoriju i tradiciju. Sve mora dobro da se analizira pre bilo kakvih promena, ali smatram da bi ovo doprinelo unapređenju sporta. Suviše smo konzervativni, određene promene u rasporedu turnira neće nikome naškoditi“.

Slično mišljenje ima i najbolji teniser sveta, Rafael Nadal, koji je istakao svoje nezadovoljstvo jer Australijan open počinje 13. januara.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter