1
ATP

Nadal: Australijan open stiže prerano, nemamo vremena za pripremu

Objavljeno: 07.01.14 u 13:56

Rafael Nadal

Najbolji teniser sveta, Rafael Nadal, nije zadovoljan terminom koji je određen za početak prvog grend slema u sezoni, Australijan Opena. Španac smatra da je otvaranje turnira u Melburnu, zakazano za 13. januar, moglo da se pomeri i za kasnije.

„Volim da igram u Melburnu zbog specifičnih uslova – vruće je i nikome nije lako. Kada je suvo lopta više odskače, brže leti, a tu moje prednosti u igri dolaze do izražaja. Ipak, žao mi je što neću imati mnogo vremena za pripremu za Australijan open, imam samo nedelju dana na raspolaganju. Nadam se da će mi to biti dovoljno za prilagođavanje, sve mi je čudno jer turnir počinje prerano. Bilo bi bolje da je malo kasnije, da imamo više vremena za pripremu“, rekao je Nadal.

Podsetimo, Španac je osvojio Australijan open 2009. godine, a prošle sezone je propustio turnir zbog oporavka od povrede kolena.

„Ljudi su uvek fokusirani na odbranu poena i rangiranje, ali ovoga puta ja nemam taj pritisak. Jedino je važno da igram dobro, počinje sezona i svi krećemo od nule. Dobro se osećam i to je najvažnije“, jasan je Nadal.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter