0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Đorđević: Da budemo bolji od Španaca (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.12.13 u 12:49

Legendarni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević izjavio je danas da nije mnogo razmišljao kada je dobio poziv čelnika Košarkaškog saveza Srbije da postane novi selektor nacionalnog tima.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Želim da se zahvalim predsedniku Đilasu i potpredsedniku Bodirogi na ukazanom poverenju, jer ovo je velika zaista velika čast. Međutim, znam kolika je ovo odgovornost i da me čeka težak posao, ali sam ponudu prihvatio iz prve. Odmah sam ljudima iz KSS rekao „da“. Energija koja me je krasila je nemerljiva, nju i entuzijazam želim da prenesem na igrače. Uz pomoć medija, tu energiju hoću da usmerim na celokupnu košarkašku javnost. Nismo više košarkaška velesila, ali nam niko ne može zabraniti da ekstra radom to ponovo postanemo. Moj prvi mali cilj je da pobedimo selekciju Španije koja dominira evropskom košarkom poslednjih godina. U celoj priči najvažniji su igrači, čije ću igre pratiti, razgovarati sa njima i njihovim trenerima, učiniti sve da izgradimo što bolji, krajnje iskren odnos, kako bi bilo što manje otkaza“ – bile su prve reči novog selektora muške seniorske reprezentacije Srbije, koji je najavio ponovno formiranje Stručnog saveta sastavljenog od proslavljenih trenera.

On je na funkciji selektora zamenio Dušana Ivkovića, koji je napustio funkciju posle Evropskog prvenstva u Sloveniji i osvajanja sedmog mesta.

Aleksandar Đorđević košarku je počeo da igra u Partizanu, sa kojim je 1992. godine postao prvak Evrope. Posle crno-belih igrao je za milansku Olimpiju, Fortitudo iz Bolonje, Portland, Barselonu, Real Madrid i Skavolini. Tokom igračke karijere sa selekcijom Jugoslavije osvojio je tri titule prvaka Evrope, titulu svetskog šampiona i olimpijsko srebro.

Trenersku karijeru počeo je u Olimpiji iz Milana gde je radio u sezoni 2006/2007, dok je ekipu Benetona iz Treviza vodio u sezoni 2011/2012.

„Želim najpre da se zahvalim Dušanu Ivkoviću za sve što je uradio za našu košarku, a posebno za ono što je učinio poslednjih godina, što nam je omogućilo da se plasiramo na sledeća dva velika takmičenja, Svetsko prvenstvo u Španiji i šampionat Evrope u Ukrajini 2015. godine. Imamo puno poverenje u Aleksandra Đorđevića u njegovo znanje, harizmu i energiju. Sigurno je da će Saša biti maksimalno posvećen radu i da će imati našu apsolutnu podršku. Novog selektora ne opterećujemo medaljama na Svetskom Kupu u Španiji, ali verujemo da već u Ukrajini možemo da se borimo za visok plasman i obezbedimo učešće na Olimpijskim igrama u Riju“ – istakao je Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Potpredsednik KSS, zadužen za mušku košarku, Dejan Bodiroga, takođe se zahvalio bivšem selektoru, a svom nekadašnjem saigraču iz reprezentacije poželeo puno sreće na novoj funkciji:

„Teško je predstaviti Sašu koji je imao sjajnu karijeru i neverovatne uspehe. Želimo da vratimo našu košarku na mestu gde je nekad bila i gde joj je mesto. Glavni cilj nam je da osvojimo medalju na Evropskom prvenstvu u Ukrajini što bi nam obezbedilo učešće na Igrama u Brazilu“ – naglasio je Bodiroga .

hotsport.rs/kss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter