0
Evropske lige

Gardijan izabrao 100 najboljih: Mesi prvi, Vidić i Ivanović na listi

Objavljeno: 24.12.13 u 13:38

Nemanja Vidić

Sprski defanzivci, Nemanja Vidić i Branislav Ivanović, našli su se na listi 100 najboljih svetskih fudbalera u 2013. godini u izboru britanskog Gardijana.

Kapiten Mančester Junajteda je na 51, dok je igrač Čelsija zauzeo 98. poziciju na listi. Najbolji je Lionel Mesi, drugoplasirani je Kristijano Ronaldo, a prate ih u stopu Zlatan Ibrahimović i Frenk Riberi.

U izboru 100 najboljih je učestvovalo 15 članova žirija, među kojima je najzvučnije ime bio Alesandro Nesta. Pored njega tu su još bili i nekadašnja selektorka Engleske, Houp Pauel, i američki golman Kejsi Keler. Ostali članovi žirija su bili novinari i saradnici britanskog dnevnika.

Svaki od članova žirija je morao da izabere i rangira svojih 40 najboljih svetskih fudbalera, a oni su na osnovu svog mesta dobijali od jednog do 40 poena. Kako izgleda kompletna lista 100 najboljih svetskih fudbalera možete pogledati na zvaničnoj stranici Gardijana.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter