0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Zvezda pregazila Cibonu (VIDEO)

Objavljeno: 23.12.13 u 22:07
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda je večeras u „Pioniru“ savladala Cibonu rezultatom 88:63 u poslednjem meču 13. kola košarkaške ABA lige.

Srpski tim je od starta preuzeo inicijativu, nakon inicijalnog vođstva od 3:0, Cibona je uspela da preokrene rezultat i povede 7:6, što je ujedno bilo i poslednje vođstvo gostujuće ekipe na ovom meču. Od tog trenutka prednost crveno-belih je neprestano rasla. Zanimljivo je da su i prva i druga deonica završene identičnim rezultatom – 26:18 za Crvenu zvezdu.

Nakon velike prednosti stečene u prvih 20 minuta, crveno-beli su igrali rasterećenije, što je donelo nove pogođene šuteve sa distance, samim tim i veću prednost. Pred kraj meča i rezervisti su dobili šansu koju su, može se reći, solidno iskoristili, i zajedno sa igračima koji su članovi prve postave priveli meč kraju.

Zanimljivo je i to da su svih 12 igrača Zvezde upisali bar po jedan poen a najefikasniji u dobro raspoređenom timu bili su Nelson i Dženkins sa po 14 ubačenih poena.

Zvezda je sada „sama“ na vrhu tabele sa 10 pobeda i 3 poraza.

Tok meča:

4/4: Nije mnogo toga ostalo da se uradi u poslednjoj četvrtini osim da se meč privede kraju. Crveno-beli su i to, kao i sve ostalo večeras odradili odlično. Osim što su sačuvali prednost, oni su je i uvećali a šansu su dobili i igrači koji imaju znatno manju minutažu. Najveća prednost na meču zabeležena je dva minuta pre kraja kada je Blažič realizovao oba bacanja za 88:59. Do kraja meča Cibona je samo ublažila poraz preko Stroberija za konačnih 88:63.

3/4: U trećoj deonici prednost beogradske ekipe je nastavila da raste. Razigrani Nelson pomagao je saigračima da i oni „zatrpaju“ koš Cibone pa je nakon trojke Dženkinsa a pet minuta pre kraja četvrtine, Zvezda stigla do ubedljivih 60:40. U nastavku treće četvrtine Cibona je uspela da zaustavi rast prednosti crveno-belih a maksimalna prednost iznosila je 71:47 za Zvezdu, kada je Dženkins ubacio jedno od dva slobodna bacanja. U poslednju deonicu crveno-beli su, u prilično mirnom ritmu, ušli sa 22 poena viška – 71:49.

2/4: Hrvatska ekipa je već na startu druge četvrtine krenula ka tome da smanji prednost domaćeg tima i preko Blesingejma stigli su do tri poena zaostatka. Međutim, tada je usledila nova serija Zvezde koja je preko Dženkinsa, Marjanovića i Šilba od 28:25 stigla do 37:25 i najveće prednosti u meču. Nakon nove serije, igralo se „koš za koš“, crveno-beli su održavali stečenu prednost a onda je u finišu poluvremena Šilb ubacio dve trojke i doneo Zvezdi najveću prednost do sada, 52:36. Trenutno najefikasniji u domaćem timu su Nelson sa 14 i Šilb sa 11 poena.

1/4: Solidna prva deonica za crveno-bele. Zvezda je povela sa 3:0 i 6:4 ali je Stroberi trojkom doneo Ciboni prednost od 6:7. To je ujedno bio i jedini put da su gosti u vođstvu jer je Nelson preokrenuo a ubrzo je usledila odlična serija Zvezde. Od rezultata 11:8, stiglo se do 18:8 preko Lazića i Marjanovića. Do kraja deonice Cibona je uspela neznatno da smanji tu prednost, pa se nakon efikasnih deset minuta otišlo na pauzu sa 26:18 za crveno-bele.

Za par minuta počinje poslednji duel 13. kola ABA lige u košarci u kojem Crvena zvezda dočekuje Cibonu u „Pioniru“. Uprkos najavama, svi američki košarkaši iz redova Cibone su tu, međutim nema Planinića i Žižića.

Porazom Partizana u duelu sa Cedevitom košarkaši Crvene zvezde dobili su priliku da prvi deo sezone u ABA ligi završe usamljeni na prvom mestu, a da bi taj cilj ostvarili potrebno je da večeras u meču 13. kola pred svojim navijačima savladaju Cibonu.

Uprkos svim problemima u kojima se Zagrepčani nalaze i iza njih je sasvim solidan učinak u dosadašnjem delu sezone pošto su zabeležili osam trijumfa odnosno samo jedan manje od kluba sa Malog Kalemegdana što je sasvim dovoljna opomena za crveno-bele.

„Utakmica protiv Cibone dolazi posle završetka našeg nastupa u Evroligi, u momentu kada mi želimo da osvojimo bodove posle poraza u Skoplju i vratimo se u pobednički ritam. Hrvatski klub je ušao u sezonu sa velikim ambicijama, pravili su tim za vrh ABA lige. Trenutno imaju pobedu manje od nas. Igrama koje su prikazali do sada zaslužuju mesto koje vodi na fajnal-for“ – kazao je u najavi ovog meča trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Prema poslednjim najavama koje stižu iz Hrvatske trener Cibone Slaven Rimac će još u današnjem meču moći da računa na nezadovoljne Amerikance koji se spremaju da napuste tim, ali ne i na Darka Planinića koji je suspendovan i Andriju Žižića koji je napustio tim.

Biće ovo prvi od tri uzastopna meča u regionalnom takmičenju koje će Crvena zvezda igrati u Pioniru što će ujedno biti i odlična prilika za tim Dejana Radonjića da pobegne najbližim pratiocima i približi se plasmanu na Fajnal-for odnosno dođe do prvog mesta i sama bude organizator završnog turnira čime bi lakše ponovo obezbedila učešće u Evroligi.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter