0
Evropske lige

Junajted lako, Siti nešto teže do sva tri boda (VIDEO)

Objavljeno: 21.12.13 u 17:57

ture-kolarov-slobodnjak

Na šest utakmica 17. kola Premiejr lige odigranih u terminu od 16 časova domaći i gostujući timovi su osvojili identičan broj bodova odnosno viđeno su po dva trijumfa sa obe strane, kao i dva remija.

Čast domaćih, pored Stouka koji je boljom igrom u drugom poluvremenu savladao Aston Vilu, spasioje Mančester Junajted koji je vezao četvrtu uzastopnu pobedu (drugu ligašku). Ekipu Dejvida Mojesa do trijumfa su vodili Velbek, Januzaj i Jang, isti igrači koji su se istakli i u prošlonedeljnom slavlju u Birmingemu kada je savladana Aston Vila. Nemanja Vidić ni danas zbog povrede nije bio u timu.

Daleko uzbudljivije je bilo na Krejven Kotidžu iako posle prvih 45 minuta nije izgledalo da će Mančester Siti imati problema da dođe do trijumfa. Naime, odličnim pogotkom Jaje Turea iz slobodnjaka i golom Kompanija u samoj završnici „građani“ su na odmor otišli sa značajnim vođstvom, ali je neizvesnost u meč na startu drugog poluvremena vratio Ričardson. Kada je Kompani u 69. minutu ponovo zatresao mrežu, ali ovog puta svog golmana, navijačima Sitija su sigurno prošla neka od ovosezonskih gostovanja kada su njihovi miljenici gubili već dobijene bodove. Ipak, da se nešto slično ne desi pobrinuli su se rezervisti Hesus Navas i Džon Milner. Aleksandar Kolarov je vrlo dobro odigrao svih 90 minuta.

Vrlo važan i prlično lak trijumf je zabeležio i Njukasl na gostovanju Kristal Palasu u Londonu, što će „svrake“ zadržati u vrhu tabele odnosno u borbi za evropske vize. Zanimljivo je da su ponovo strelci za tim sa Severa Engleske bili francuski fudbaleri.

Vest Bromvič Albion je uspeo u samoj završnici da izbegne poraz pred svojim navijačima u duelu sa Hal Sitijem, dok u Sanderlendu ni domaći ni gostujući tim iz Noriča nisu uspeli da zatrsu mrežu rivala.

Premijer liga, 17. kolo

Rezultati:

Kristal Palas – Njukasl 0:3 (0:2)
(Kabaj 25′, Gabidon 39’ag, Ben Arfa 86′)

Fulam – Mančester Siti 2:4 (0:2)
(Ričardson 50′, Kompani 69’ag – Ture 23′, Kompani 43′, Navas 78′, Milner 83′)

Mančester Junajted – Vest Hem 3:1 (2:0)
(Velbek 26′, Januzaj 36′, Jang 72′ – Kol 81′)

Stouk – Aston Vila 2:1 (0:0)
(Adam 51′, Krauč 70′ – Kozak 66′)

Sanderlend – Norič 0:0

Vest Bromvič Albion – Hal 1:1 (0:1)
(Vidra 86′ – Livermor 28′)

Odigrano ranije:
Liverpul – Kardif 3:1 (3:0)
(Suarez 25′, 45′, Sterling 42′ – Mač 58′)

Nedelja, 22. decembar:
14.30h Sautempton – Totenhem
17.00h Svonsi – Everton

Ponedeljak, 23. decembar:
21.00h Arsenal – Čelsi

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter