0
Američki fudbal

NFL: Čifsi u plej ofu, Koltsima prvo mesto u diviziji

Objavljeno: 16.12.13 u 13:06

Gotovo da je kompletiran 15. NFL vikend, a ostalo je još samo da se odigra utakmica između Detroita i Baltimora.

897d11

Kanzas Siti Čifsi (11-3) pobedom nad Oukland Rejdersima 56:31, overili su plasamanu plej of, ali i na najbolji mogući način iskoristili kiks Denver Bronkosa (11:3), pa će do samog kraja voditi sa njima tešku borbu za prvo mesto u diviziji koje bi im gotovo sigurno donelo slobodnu nedelju, odnosno izbegli bi valjd kard rundu doigravanja.

Za ovu pobedu Čifsa najzaslužniji je takozvani ‘srpski kvoterbek’ Aleks Smit koji je imao pet tačdaun pasova, a kompletirao je 17 od 20 pokušaja dodavanja za ukupno 287 jardi.

Njemu uz rame bio je raning bek Džamal Čarls koji je imao rekordnih pet tačdauna od toga četiri na dodavanje Smita i jedan trčanjem. Sa druge strane kod Rejdersa se istako Rašid Dženings, raning bek koji je istrčao za 91 jard i postigao dva tačdauna.

Pobedom nad nad najlošijom ekipom u šampionatu Hjuston Teksansima od 25:3 Indijanapolis Koltsi (9-5) osvojili su prvo mesto u diviziji AFC Jug i obezbedili plasman u plej of, a sudeći prema trenutnoj situaciji na tabeli verovatno će igrati vajld kard.

U laganom trijumfu nad ekipom iz Hjustona, Endrju Lak kompletirao je 19 od 32 pokušaja dodavanja za 180 jardi, imao dva tačdauna i jedan intersepšn. Njegov kolega iz Teksansa Kejsi Kinam bacio je za 168 jardi i imao dva presečena dodavnja.

Majami Dolfinsi (8-6) su u derbiju divizije AFC Istok pobedili su sa 24:20 Nju Ingland Petriotse (10-4) i napravili važan korak ka vajld kardu, dok je ekipa Toma Brejdija propustila prvu priliku da overi divizijsku titulu.

Brejdi je utakmicu završio sa 364 jarda pasom, dva tačdauna i jednim intersepšnom, ali je imao 55 pokušaja dodavanja od kojih kompletiranih 34. Kvoterbek Dolfinsa Rajan Tenehil bio je znatno konkretniji sa 25 kompletiranih dodavanja iz 37 pokušaja za ukupno 312 jardi i tri tačdauna.

Zahvaljujući nizu grešaka specijalnog tima Sinsinati Bengalsi (9-5) poraženi su od Pitsbrug Stilersa 30:20, pa su tako propustili prvu priliku do overe mesto u plej ofu, odnosno da potvrde prvo mesto u difiziji AFC sever.

Andi Dalton imao je učinak od 230 jardi pasom i dva tačdauna, dok je legendarni Ben Rotlisberger bacio za 191 jard i po jedan tačdaun i intersepšn.

U kojoj meri će ovaj poraz zakomplikovati situaciju u ovoj diviziji biće poznato nakon što Baltimor (7-6) odigra svoju utakmicu sa Detroitom, jer u slučaju trijumfa Rejvensa razlika između dva tima biće samo jedna pobeda, pa bi lako moglo da se dogodi da poslednje kolo u kome će se ove ekipe sastati odluči o pravku i plasmanu u plej of.

Čikago Bersi (8-6) pobedom nad Klivlend Braunsima 38:31 uradili su sve što je u njihovoj moći da održe korak sa Detroit Lajonsima (7-6) u borbi za prvo mesto divizije NFC sever.

Lajonsi svoj meč 15. kola igraju večeras pa će u slučaju trijumfa imati isti skor sa Bersima, ali zbog boljeg odnosa pobeda i poraza unutar divizije vratiće se na prvo mesto, dok u slučaju poraza Bersi sa pobedom više ostaju sami na prvom mestu.

Berse je do pobede protiv Braunsa predvodio oporavljeni Džej Katler sa 22 kompetirana dodavanja od 31 pokušaja za 264 jardi, tri tačdauna, ali i dva intersepšna. Nekadašnji kvoterbek Redskinsa i Rejdersa, Džejson Kembel kompletirao je 273 jarda za Braunse i imao jedan tačdaun i dva presečena dodavanja.

Filadelfija Iglsi (8-6) propustili su šasnu da završe posao u diviziji NFC istok jer su poraženi od Minesota Vajkingsa sa 48:30.

Iglsi sada imaju skor 8-6, dok Dalas Kaubojsi, koji su takođe u ovom kolu doživeli poraz od Grin Bej Pekersa 36:35, imaju odnos 7-7 u pobedama i porazima. Ipak, potpuno je sigurno da će samo jedan tim iz ove divizije ići u plej of i to verovatno u vajld kard, a Filadelfija će svoju prvu ‘meč loptu’ imati sledećeg vikenda protiv Bersa na svom stadionu.

Inače u porazu Iglsa bio je sjajan njihov kvoterbek Nik Fols sa 30 kompletiranih dodavanja iz 48 pokušaja za ukupno 428 jardi, tri tačdauna i jednim intersepšnom. Treba istaći i učinak Meta Kasela koji je Vajkingse odveo do trijumfa sa 382 jarda pasom, dva tačdaun i jednim presečenim dodavanjem.

Porazom od Sent Luis Remsa rezultatom 27:16 Nju Orleans Sjentsi zakompikovali su sebi život u diviziji NFC jug. Naime, Sejntsi nakon ovog poraza imaju isti skor 10-4 sa Karolina Pantersima koji su savladali Njujork Džetse 30:20.

Sejntsi ipak zbog boljeg odnosa unutar divizije drže prvu poziciju i gotovo je izvesno da će obe ekipe zahvaljujući odličnom skoru ići u doigravanje samo je pitanje sa koje pozicije, a možda će sve biti rešeno sledećeg vikenda i to u direktnom okrušaju ova dva tima.

Sijetl Sihoksi (12-2) su počistili 23:0 Njujork Džajantse ali iako su već u prethodnom kolu obezbedili plej of oni još nisu stigli do divizijske titule. Naime, San Francisko Fortinajnersi (10-4) im dišu za vratom pošto su pobedili Tampa Bej Bakanirse 33:14.

Ipak, da bi nekim čudom Sihoksi izgubili prvu poziciju na zapadu NFC-a potrebno je da izgube obe utakmice, a 49-ke upišu dva trijumfa. Gotovo sigurno je međutim da ćemo obe ekipe gledati u doigravanju.

Rezultati:
Petak:

Denver – San Dijego 20:27
Nedelja
Atlanta – Vašington 27:26
Klivlend – Čikago 31:38
Indijanapolis – Hjuston 25:3
Majami – Nju Ingland 24:20
Minesota – Filadelfija 48:30
Njujork Džajants – Sijetl 0:23
Tampa Bej – San Francisko 14:33
Džeksonvil – Bafalo 20:27
Ouklend – Kanzas Siti 31:56
Karolina – Njujork Džets 30:20
Dalas – Grin Bej 36:37
Tenesi – Arizona 34:37 (34:34)
Sent Luis – Nju Orleans 27:16
Pitsburg – Sinsinati 30:20
Utorak:
Detroit – Baltimor 2.30

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter