in , ,

Hrvati šokirani: Šimunić ima našu punu podršku

simunic-olic copy

Posle saopštenja FIFA Fudbalskom savezu Hrvatske da će Josip Šimunić biti kažnjen sa 10 utakmica suspenzije, iz te organzacije najavili su žalbu.

“Šokirani smo ovom odlukom, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u potencijalnoj žalbi na ovu odluku, ali moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači da Šimunić neće nastupiti na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da svojim ponašanjem nikoga nije hteo povrediti, FIFA je očigledno drakonskom kaznom htela da pošalje snažnu poruku. Uteha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za direktan crveni karton“, izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović za sajt HNS-a.

Razočaranje nije krio ni selektor Niko Kovač.

“Razočaran sam kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čoveka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želeo bilo koga da povredi. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije“, rekao je Kovač.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Drogba: Najsrećniji sam, oba meča igram kod kuće

“Barsa nije onaj tim od pre dve godine“