0
Evropske lige

Goleada na Itihadu, Siti demolirao Arsenal! (VIDEO)

Objavljeno: 14.12.13 u 16:12

Derbi meč 16. kola Premijer lige, između Mančester Sitija i Arsenala, opravdao je očekivanja svih ljubitelja fudbala.

Viđeno je devet golova, tri u prvom i čak šest u drugom poluvremenu, odlična igra Sitija koji je naneo težak udarac lideru na tabeli. Seriju pogodaka ‘građana’ otvorio je Aguero, brzo su mu se pridružili i Negredo i Silva, kao i dvostruki strelac Fernandinjo, da bi tačnu stavio Ture u finišu susreta sa bele tačke. Sa druge strane, strelci za Arsenal bili su Tio Volkot (x2) i Mertezaker.

Aguero je preciznim udarcem u 14. minutu doveo Siti u vođstvo 1:0, da bi na isteku pola sata Volkot, nakon greške Turea, postigao pogodak za izjednačenje 1:1. Ipak, Alvaro Negredo vrlo brzo vraća prednost domaćima, nakon asistencije Zabalete, neometan sa peterca.

Bakari Sanja je kumovao trećem pogotku Sitija. Poslao je vrlo lošu loptu Flaminiju, do koje je prvi stigao Fernandinjo i doneo „građanima“ prednost od dva pogotka već na sartu drugog poluvremena.

Potom je usledilo relitivno mirnih deset minuta igre, a onda su za tri minuta pala tri pogotka. Ponovo je Volkot sjajno primio loptu nakon centaršuta Ramzija i poslao loptu u gornji desni ugao za 3:2. I kada su svi očekivali dramatičan finiš, fudbaleri Sitija preko Silve ponovo dupliraju svoju prednost i demorališu izabranike Arsena Vengera. Do kraja susreta Fernandinjo drugim golom na meču povećava na 5:2, da bi Mertezaker ponovo smanjio na 5:3.

Četvrti pogodak potpuno je demoralisao izbarnike Arsena Vengera, pa je dva minuta pre isteka regularnog dela meča Fernadinjo drugim pogotkom u meču doneo Sitiju prednost od 5:2. Samo četiri minuta kasnije Mertezaker je smanjio na 5:3. Konačnih 6:3 postavio je Jaja Ture iz penala u samom finišu utakmice. Prethodno je Ščešni srušio Džejmsa Milnera.

Premijer liga, 16. kolo

Mančester siti – Arsenal 6:3
(Aguero 14′, Negredo 39′, Fernandinjo 50′,88′, Silva 66′, Ture 90+6′ – Volkot 31′, 63′, Mertezaker 90+4′)

16.00 Kardif – Vest Bromvič Albion
16.00 Čelsi – Kristal Palas
16.00 Everton – Fulam
16.00 Njukasl – Sautempton
16.00 Vest Hem – Sanderlend
18.30 Hal – Stouk

Nedelja 

14.30 Aston Vila – Mančester junajted
14.30 Norić – Svonsi
17.00 Totenhem – Liverpul

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter