0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Radonjić: Odigrali smo sjajan meč

Objavljeno: 12.12.13 u 21:24
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je veoma zadovoljan igrom i pobedom svog tima u duelu sa Laboral Kućom u 9. kolu Evrolige.

„Treća evroligaška pobeda. Moguće da sa aspekta rezultatskog značaja ovaj meč nije bio toliko važan, ali je za nas bilo vrlo bitno da pobedimo kako bismo obezbedili peto mesto u grupi. Odigrali smo sjajan meč, osim u trećoj četvrtini što je bilo sasvim očekivano jer smo igrali protiv tima koji je odličan na svim mestima i koji ima veliku rotaciju za razliku od nas u ovom trenutku. Držali smo sve konce u našim rukama i došli do za nas velike pobede“ – kazao je crnogorski stručnjak.

Mala posećenost na zatvaranju Evrolige u ovoj sezoni nije mnogo uticala negativno na igrače, već naprotiv, tvrdi Radonjić.

„Zahvaljujem se navijačima koji su došli. Videli ste da je nama u Vitoriji bilo dovoljno da nas bodri i jedan navijač pa da pobedimo. Kada smo videli da su naši najverniji navijači tu uz nas to nam je bilo dovoljno. Laboral je veoma jak tim i siguran sam da će i u drugoj fazi pokazati dobre igre“ – objasnio je Zvezdin trener.

Određeni pad u igri viđen je i u večerašnjem meču, pogotovo na početku treće četvrtine što već polako postaje praksa u zvezdinim utakmicama.

„Igramo u žestokom ritmu protiv timova koji su u samom vrhu evropske košarke i mislim da se to malo zanemaruje. ekipe poput naše koje se mnogo troše tokom utakmice slično reaguju. Nadamo se da će toga biti sve manje u nastavku sezone i da ćemo da uhvatimo pravi ritam. U Evroligi nam sledi duuel protiv Ritasa. Pokušaćemo i tamo da pobedimo kako bismo dodatno ojačali karakter što će nam biti važno kako bismo kraj sezone dočekali potpuno spremni na fizičkom i mentalnom planu.

na kraju konferencije za medije trener crveno-belih je iskoristio priliku da čestita igračima na vrlo dobroj partiji.

„Čestitam svim igračima na velikoj borbi i odnosu prema igri koji je bio sjajan. Svi su podjednako zaslužni za ovu pobedu. Igrali smo kvalitetno u jako dugom intervalu, u startu smo napravili veliku prednost u ambijentu koji je za nas bio pomalo neočekivan pošto smo imali određeni nedostatak igrača. Moglo je da se desi da Laboral dođe i lagano slavi. Mnogo mi je bilo važno da na početku utakmice pokažemo karakter što smo i uradili“ – kazao je mladi stručnjak.

Sledi gostovanje MZT-u u Skoplju u meču 13. kola Jadranske lige.

„Očekuje nas težak meč pošto se radi o iskusnom timu koji je doživeo određene promene u psolednje vreme. Mi idemo tamo da pobedimo, ali smo svesni da neće biti nimalo lako. Nakon toga nam sledi nešto lakši raspored, tri utakmice kod kuće. I u Litvaniji ćemo ići na pobedu. Ne želimo daneko pomisli da je za nas zavešeno takmičenje u Evroligi.  Želimo da još jednom pružimo dobru partiju i da pokažemo koliko vredimo što je bio slučaj u svakoj utakmici osim na gostovanju u Tel Avivu.“

Na pitanje novinara da objasni zbog čega Jaka Blažić nije igrao u drugom poluvremenu utakmice u Atini radonjić je rekao da je „to bila trenerska odluka, a ne pedagoška i da se večeras pokazalo koliko je bio u pravu.“

Od igrača Crvene zvezde na konferenciji za medije pojavio se Čarls Dženkins.

„Mislim da smo igrali dobro i da smo pokazali veliki napredak u igri. Izašli smo na teren veoma motivisani i spremni da na samom startu meča pokažemo koliko vredimo. Imali smo u nekoliko navrataka veliko vođstvo što je rezultat našeg rada na treninzima u poslednjih nekoliko dana. U odbrani smo imali veoma dobre odgovore na kretnje protivničkih igrača“ – kratko je prokomentarisao dešavanja na meču Amerikanac.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter