0
Evroliga

Crvena zvezda pobedom nagradila najvernije navijače (FOTO)

Objavljeno: 12.12.13 u 20:30
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crene zvezde pobedili su Laboral Kuču u Kombank areni sa 81:65 u 9. kolu Evrolige.

Jaka Blažič odigrao je jedan od najboljih mečeva od dolaska u Zvezdu. Imao je 24 poena (4-4 trojke) i 4 skoka, a odlični su bili i Ivan Radenović (11 poena i 8 skokova) i Boban Marjanović (9 poena i 9 skokova), 11 poena na kraju je imao i Čarls Dženkins. Na drugoj strani, Volter Hodž ubacio je 15, a Hamilton 13 poena.

Tok meča:

4/4 Pritisak gostiju splasnuo je u poslednjem periodu. igralo se koš za koš na u prvih nekoliko minuta, a onda je dobrom odbranom Zvezda otvorila igru u napadu i lakim poenima vratila prednost iz prvog poluvremna, da bi na kraju konačan rezultat glasio 81:65.

3/4 Ponovo su crveno – beli kao na nekim prethodnim utakmicama imali ‘prazan hod’ početkom drugog poluvremena. Laboral se gotovo vratio u igru, prišli su izabranici Skariola na -7 ali su Beograđani izdržali nalet i na kraju trećeg perioda sačuvali dvocifrenu prednost 61:51.

2/4 – Ertel i Plajs postigli su nekoliko vezanih koševa i spustili razliku na 13 (32:19), ali Zvezda nije dozvolila potpuni povratak. Šilb, Radenović i Blažič vodili su crveno-bele u drugoj deonici, a gosti su novi nalet imali u samom finišu. Jaka Blažič je predvodio Zvezdu sa 10 poena i do odlaska na pauzu sačuvao Zvezdi prednost od 19 poena.

1/4 – U prvih 10 minuta Zvezda je potpuno razbila španski tim dozvolivši gostima da postignu samo šest poena, dok je sa druge strane u napadu sve funkcionisalu na vrhunskom nivou o čemu najbolje svedoči 25 postignutih poena. Blistao je Radenović koji je postigao devet poena i imao četiri skoka, dok su svi ostali u defanzivi odradili vrhunski posao. Oko 6.500 navijača bez prestanka pesmom pozdravlja požrtvovanu igru tima.

Očigledno je da Laboral nije ušao u utakmici uz maksimalni pristup pošto je i pre ovog meča bilo jasno da oni idu u Top 16 fazu Evrolige, dok će Zvezda takmičenje nastaviti u Evrokupu.

18.49h – pred sam početak meča minutom ćutanja odana je poslednja pošta Nelsonu Mandeli

18.43h – Utakmici prisustvuje i mlada reprezentativka Srbije teško povređena u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj – Nataša Kovačević, koju je aplauzom pozdravila publika u areni

18.25h – U areni se pojavio i povređeni Luka Mitrović koji je izazvao prave ovacije publike koje u ovim trenucima ima oko 3.000-4.000

FOTO: HOTSPORT.RS
FOTO: HOTSPORT.RS

18.20h – Nekoliko statističkih podataka pred početak utakmice – U Zvezdi je najefikasniji u dosadašnjem delu Evrolige Blejk Šilb sa 12,8 poena po meču, dok je na drugoj strani Plajs ubacivao 11 pogodaka po utakmici, a on je ujedno i najbolji skakač sa 5,5 uhvaćenih lopti, a u Zvezdi je pod obručima najdominantniji Marjanović sa 7,1 skokova. Zanimljivo je da Šilb ima identičan broj asistencija i izgubljenih lopti – 3,6. Najprecizniji u šutu za tri poena u Zvezdi je Dženkins sa 50 odsto uspešnih pokušaja, a isti igrač najbolje izvodi penale – 86,4 %. Po indeku korisnosti vodeći je Demarkus Nelson sa 13,4 poena po meču, a na drugoj strani bolji od drugih je iskusno Argentinac Noćioni sa 21,8 poena.

FOTO: HOTSPORT.RS
FOTO: HOTSPORT.RS

18.02h – Umesto Marka Tejića, koji je u Atini bio u sastavu umesto Luke Mitrovića, za današnji meč se skinuo mladi Nikola Rebić kojem će to biti i debi u Evroligaškim mečevima.

18.00h – Na oko 45 minuta pred početak utakmice u Kombank areni je samo oko 1.000 gledalaca od čega ih je najviše u kopu na donjem prstenu na severne tribine. Očigledno je da su nedostatak takmičarskog značaja i relativno skupe ulaznice uticali na današnju posetu zbog čega čak nisu ni puštene u prodaju ulaznice za sektor 400.

FOTO: HOTSPORT.RS
FOTO: HOTSPORT.RS

Košarkaški klub Crvena zvezda večeras od 18 časova i 45 minuta dočekuje ekipu Laboral Kuće u Areni, u okviru devetog kola Evrolige.

Poznato je da se porazom od Panatinaikosa u prošlom kolu crveno-bela četa i teoretski oprostila od plasmana u top 16 fazu prestižnog evropskog takmičenja, ali to ne bi trebalo da sputa ni igrače ni navijače da prirede još jedan „košarkaški praznik“.

Stanje na tabeli nakon osam kola pokazuje da Zvezda ima svega dve pobede, dok ih Laboral Kuća ima pet, ali su jedan od dva trijumfa crveno-beli upisali upravo na gostovanju španskoj ekipi. Uz to, ovo je poslednji ovosezonski meč crveno-belih u Evroligi na domaćem terenu, pa se očekuje da crveno-beli nošeni navijačima odigraju pravi takmičarski meč.

Tekstualni prenos iz minuta u minut, možete pratiti uživo na našem portalu večeras, od prvog sudijskog podbacivanja.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter