0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Deki potvrdio da odustaje

Objavljeno: 11.12.13 u 17:44
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Ono o čemu se prethodnih nekoliko sati samo nagađalo, a u vezi sa odustajanjem od kandidature za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije potvrđeno je u izjavi koju je Dejan Stanković dostavio medijima.

„Odluku sam doneo na stari, priznat i precizan način – na jedan tas stavio sam realna očekivanja javnosti od mog dolaska, veličinu, sistem i način funkcionisanja organizacije kojom bi trebalo da predsedavam i mogućnosti suštinskih promena koje bih uveo, a na drugi ogromnu želju da pomognem svojoj fudbalskoj porodici i kući u kojoj sam već dve decenije, nacrt vizije budućeg saveza i srpskog fudbala, kao i sopstvenu moć u datom trenutku. Prvi tas je pretegao“ – naveo je Stanković u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Stanković je naveo da svoju misiju ne doživljava kao poraz, jer je „čista srca ušao u sve to“.

„To je jedina istina i kao takvu sam je priznao sam sebi. Ali, desetodnevnu misiju koju sam imao ne doživljavam kao poraz, jer sam čista srca sam ušao u sve to. Na žalost, koliko god mi bilo teško, moram da kažem ne ponudi da obavljam ovu izuzetno važnu i odgovornu funkciju. Fudbalski savez Srbije i srpski fudbal će uvek, kao i do sada, moći da računaju na mene“ – istakao je Stanković.

On je potvrdio da su mu čelnici FSS, predvođeni predsednikom Tomislavom Karadžićem, ponudili da postan kandidat nakon čega bi legalnim putem usledilo izjašnjavanje nadležnih organa po tom pitanju.

„U cilju donošenja ispravne odluke, želeo sam da se upoznam sa fudbalskom Srbijom i da u procesu razmatranja ponude razgovaram i sa drugim istaknutim ljudima, čije mišljenje uvažavam. Na svim neformalnim sastancima koje sam imao sa rukovodstvom FS S, sa predstavnicima regiona FS S i čelnicima vodecih klubova jasno sam govorio: „Došao sam da vas obavestim da razmišljam o prihvatanju kandidature za predsednika“. Zato pomenuti razgovori nisu imali karakter ni lobiranja ni izbora. Pri tome, svima sam naglasio – Saslušaću svakoga, odlučiću sam. Verujem da su me razumeli. Tako je i bilo“ – naveo je on.

Stanković je dodao da se se odmah „ogradio“ od sebe kao nekadašnjeg fudbalera i rekordera po broju odigranih utakmica za „A“ reprezentaciju.

„Danas, van terena i van igre, svestan sam sopstvenih kvaliteta i nedostataka. I dok sam igrao fudbal, nisam se bavio samo loptom, već sam razmišljao o tome šta ću, kada i gde da uradim po završetku igračke karijere“ – istakao je on.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter