FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da još uvek ne razmišlja o protivniku u osmini finala Svetskog prvenstva jer još nije poznato koje će selekcije izboriti plasman u drugu fazu takmičenja.

“Nema kalkulacija, ne zna se ko će sa kime da se sastane i to je draž Svetskog prvenstva. Ukrštamo se sa grupom A koja igra u Beogradu, a tamo još nije poznato ko će biti prvi, a ko četvrti, kao i kod nas. Sve ovo što radimo je priprema za utakmicu osmine finala, to treba da bude naša najbolji meč. Posle toga sve će biti otvoreno i nadam se da ćemo nastaviti ovako dobro da igramo” – rekao je Bošković na konferenciji za novinare u Nišu, prenosi agencija Tanjug.


Srpske rukometašice su juče savladale selekciju Alžira sa 34:14 i obezbedile plasman u drugu fazu takmičenja. Protivnik u 3. kolu B grupe prvenstva sveta je reprezentacija Brazila.

“Poznajemo dobro Brazil, mislim da je jako kvalitetna ekipa i očekujem zanimljivu utakmicu u Čairu. Mi smo u prednosti kad je rotacija u pitanju i to je naša šansa” – dodao je Bošković.

Doktor reprezentacije Vladimir Jakovoljević istakao je da je zdravstveni bilten u ekipi dobar i da sve igračice stoje na raspolaganju selektoru Boškoviću.

“Imali smo juče mali problem sa Biljanom Filipović, koja je već nekoliko puta do sada imala pad šećera, ali to će biti sve u redu. Pravovremeno smo reagovali i odmah normalizovali stanje” – rekao je Jakovljević.

On je dodao da je situacija sa Jelenom Popović koja je na prvoj utakmici sa Japanom povredila nos u redu.

“Na sreću nije došlo do preloma, imala je samo posekotinu. Ona juče zbog priorde utakmice nije igrala protiv Alžira, bila je na klupi iz preventivnih razloga. U punom trenažnom procesu je i selektor može na nju da računa” – istakao je Jakovoljević.

Utakmica između Srbije i Brazila na programu je u utorak 18 sati u hali Čair u Nišu.

hotsport.rs/tanjug.rs