0
Domaći fudbal

Dan kada je Zvezda postala prvak sveta (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.13 u 10:56

Fudbalski klub Crvena zvezda juče je trijumfom protiv novosadske Vojvodine okončao jesenji deo šampionata Srbije na drugom mestu sa bodom zaostatka za ‘večitim’ rivalom.

prvak

I juče tokom utakmice u trenucima dok su beogradski crveno – beli gubili 0:1 iz publike se sporadično čulo: Nema veze sutra je dan koji se pamti.

Jer pre 22 godine. 8. decembara 1991. Crvena zvezda je kao akutelni šampion Evrope otputovala u daleki Japan i u Tokiju u finalu Interkontinentalnog kupa savladala osvajača Kupa Libertadores, Kolo Kolo sa 3:0 i popela se na sam svetski fudbalski vrh.

Tim je sa klupe vodio Vladica Popović koji je izveo sledećih 11 igrača: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Goran Vasilijević, Vladimir Jugović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Vlada Stošić, Milorad Ratković, Darko Pančev, Dejan Savićević, Siniša Mihajlović.

Dava gola za Zvezdu postigao je Vladimir Jugović koji je proglašen i za igrača utakmice, a jedan gol bio je delo ‘kobre sa Vardara’ čuvenog Darka Pančeva.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter