0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Zvezda sa -1 ide na zimski odmor (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 07.12.13 u 17:55
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde u poslednjem kolu jesenjeg šampionata pobedili su sa 2:1 (0:1) ekipu Vojvodine, pa će sa -1 u odnosu na prvoplasirani Partizan otići na zimsku pauzu.

Slično poput okršaja u kupu pre tri dana Vojvodina je bila ta koja je bolje otvorila utakmicu pa je iz takve igre stiglo i vođstvo gostiju golom Poletanovića u 38. minutu.

Znatno agresivnije ušli su Beograđani u drugih 45 minuta. Preuzeli su inicijativu i u 49. minutu Dauda je izjednačio. Potom smo uglavnoim gledali jalovu inicijativu Zvezde sa nekoliko poluprilika sve do samom kraja meča kada je Spasić pokazao na beli tačku nakon što je u kaznenom prostoru gostiju oboren Savićević.

Međutim ovu sjajnu pirliku poropustio je MIlijaš koji nije bio siguran sa kreča pa se tada činilo da će doći do podele bodova. Ipak na sreću naijača Zvezde u bukvalno jednom od poslednjih anpada na utakmici MIjailović je centrirao a loptu sa pet metara u mrežu Žakule zakucao je Mrđa.

Na kraju zaslužena pobeda Crvene zvezde koja je u drugom poluvremenu pokazala da više želi da osvoji celi plen.

Tok utakmice:

https://youtu.be/iLIu6yRyVZI

92′ GOOOOOOOOOOOOL 2:1 Mrđa! Kada se činilo da ćemo videti podelu bodova, Zvezda je krenula u jedan od poislednjih napada, Lazić je u prostor pustio Mijailovića, ovaj zavrnuop mna peterac gde se nalazio Mrđa koji je zakucao loptu u mrežu Vojvodine za delirijum i slavlje crveno – belih. Nedugo zatim Spasić je označio kraj utakmice.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

90′ Još jednu izmenu izvršio je NIkolić i umesto Vranješa u igri je Tumbasević.

87′ Vukan Savićević oboren je u kaznenom prostoru, Spasić pokazao na belu tačku. Ogovornost je preuzeo kapiten Milijaš koji nije uspeo da realizuje najbolju priliku Zvezde na ovom meču.

https://youtu.be/RgdJZ7ePwoU

83′ Kaluđerović se na ovom meču neće upisti u strelce pošto se Marko Nikolić odlučio da ga zameni i u igru pošalje Mijata Gaćinovića.

73′ Izvršio je Stojanović izmenu i umesto bledog Kasalice u igri je mladi Vukan Savićević.

68′ Nova šansa za Zvezdu. Pečnik je probio po desnoj strani, uposlio u kaznenom prostoru Daudu kom je zasmetao jedan od defanzivaca Vojvodine i lopta je nakon šuta u velikom luku pala na prečku i završila u golautu.

63′ Pečnik je probao iskosa sa desne strane ali je Žakula zaustavio njegov šut, dok je na drugoj strani Škuletić sa peterca nakon centaršuta sa desne strane glavom šutirao pravo u Bajkovića.

58′ Pojačali su pritisak na gol Vovjodine izabranici Slaviše Stojanovića, pokušali su Kasalica, te MIjailović ali nije bilo promene rezultata.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

49′ GOOOOOOOOOOL 1:1 Dauda! NAkon jednog koškanja kod leve korner zastavice i žutih karotna za Mijailovića i Đurića, korener je izveo Milijaš a u gužvi se najbolje snašao Dauda i smestio loptu u mrežu Vojvodine.

46′ Nastavljena je utakmica. U poluvremenu nije bilo izmana ni na jednoj strani.

45′ Ni sekundu prvo poluvreme nije produžio sudija Spasić i označio je kraj poluvremena na Marakani gde Vojvodina ima mnimalnu prednost nad Crvenom zvezdom od 0:1.

40′ Pojačali su pritisak fudbaleri Crvene zvezde pa se tako Dauda našao u polušansi ali je njegov udarac otišao pored gola.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

38′ GOOOOOOOOOOOL 0:1 Poletanovića Iskorustili su igrači Vojvodine potpunu indolentnost u igri defanzivaca Zvezde i Poletanović je uspeo da matira nemoćnog Bajkovića.

29′ Odličnu šansu imala je Vojvodina kada je sam pred gol Zvezde izbio Vuković ali je njegov udarac odbrani Bajković.

20′ Kasalica je bio u jednom od svojih karakterističnih prodora alki njegov prizeman udarac sa oko 15 metara zaustavio je Žakula.

16′ Nekoliko kontri pokušali su Beograđani, ali bez adekvatne završnice. Najbliži golu Žakule nešto nakon toga bio je Milijaš koji je obrobao svoj šut iz slobodnog udarca ali je njegov pokušaj završio pored leve stative gostiju.

7′ Dva uzastopna kornera imala je Crvena zvezda ali sem gužve u kaznenom prostou ništa se značajnije nije dogodilo.

1′ Počela je utakmica na Marakni. Igra se pred oko pet hiljada gledalaca po vrlo prohladnom vrfemenu.

16:45 Pred publiku na stadionu Crvene zvezde izašli su vaterpolisti sa svi trofejima osvojenim u prošloj sezoni zaključno sa Superkoupm Evrope. Oni su ujedno i najtrofejniji član sportskog društva prethodne godine.

Uprkos veoma lošem prvom delu sezone u kojem su zabeležena tri prvenstvena poraza i dva remija uz eliminaciju iz Kupa Srbije u četvrtfinalu Crvena zvezda ipak ima šansu da osvoji jesenju titulu. Međutim, da bi se to desilo potrebno je da se ispune dva uslova – prvo da Partizan ne savlada Čukarički na Banovom Brdu, a drugi da crveno-beli nakon tri i po godine pred svojim navijačima pobede goste iz Novog Sada.

Četiri uzastopne prvenstvene pobede Crvene zvezde uz pomoć kojih je tim Slaviše Stojanović uspeo da zadrži korak sa Partizanom prekinula je upravo Vojvodina koja je u četvrtfinalnom kup duelu po običaju odnela trijumf sa Marakane. Pored te psihološke barijere crveno-beli će u današnjem duelu imati dodatni problem, a to je neigranje povređenog Miloša Ninkovića.

„Naravno da želimo da popravimo utisak i da dođemo do pobede. Hoćemo da na najbolji mogući način završimo tešku polusezonu“ – izjavio je Stojanović u petak na konferenciji za novinare na Marakani.

Novosađanima očigledno prija da igraju na našem najvećem stadionu pa bi možda mogli da razmisle da eventualno makar evropske utakmice igraju na Marakani. No, šalu na stranu „lale“ su očigledno pronašle pravi recept za duele protiv Crvene zvezde koju su savladali u čak pet poslednjih međusobnih susreta. Međutim, trener Vojvodine Marko Nikolić ističe da će njegovim izabranicima biti znatno teže da dođu do trijumfa nego što je to bio slučaj u sredu.

„Utakmica poslednjeg jesenjeg kola protiv Crvene zvezde u Beogradu biće za nas mnogo teža nego prethodna. U to sam potpuno uveren. Zvezda će u ovu utakmicu uložiti sve što u ovom trenutku ima i kao klub i kao tim, jer je ostala bez jednog trofeja. Sigurno neizmerno žele pobedu protiv nas. Međutim, mi isto tako želimo da još jednom pobedom završimo polusezonu“ – rekao je Nikolić za konferenciji za medije.

Stadion: FK Crvena zvezda, Sudija: Ninoslav Spasić

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Krneta, Lazić, Mijailović, Gogić, Kasalica, Milijaš, Pečnik, Dauda, Mrđa.

Vojvodina: Žakula, Vulićević, Đurić, Vuković, Nastić, Radoja, Vukčević, Poletanović, Vranješ, Kaluđerović, Škuletić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter