0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Vojvodina eliminisala Zvezdu (FOTO)

Objavljeno: 04.12.13 u 18:58
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Fudbaleri novosadske Vojvodine plasriali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su u derbiju na Marakani sa 1:3 (0:1) pobedili Crvenu zvezdu.

Tako je nakon Partizana i drugi beogradski velikan zaustavljen u četvrtfinalnoj rundi nacionalnog Kupa, a u polufinale su se pored Vojvodine i Spartaka, plasirali još OFK Beograd i branilac trofeja Jagodina.

Izabranici Marka NIkolića prikazali su ubedljivu partiju na ovom meču i potpuno zasluženo eliminisali velikog protivnika sa kojim će se ovog vikenda još jednom susresti u okviru poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva Jelen Superlige.

Golove za novosađane postigli su Kaluđerović u 10., zatim Alivodić u 57. i Škuletić u 71. minutu igre. Počasni pogodak za izabranike Slaviše Stojanovića bio je delo Dragan Mrđe u 72. minutu.

90′ +3 Fudbaleri Vojvodine plasriali su se u polufinale KUpa Srbije pošto su na Marakani pobedili Crvenu Zvezdu sa 1:3.

88′ Krneta je nakon kornera Zvezde sa desne strana sa oko 10 metara bio sam kao duh ali mesto da primiri loptu on je šutirao iz prve i šansa je otišla u nepovrat. Nakon toga poslednju izmenu izvršio je Nikolić i umesto Vranješa u igru ubacio Tumbasevića.

86′ Vukčević ulazi u igru umesto povređenog Poletanovića u ekipi Vojvodine.

83′ Povredio se nakon jednog duela Miloš Ninković i umesto njega je u igru ušao Vukan Savićević. Prethodno je Vojvovina imala sjanu šansu kada je nakjon centaršuta Vranješa Jagoš Vuković šutirao glavom, a Petković na gol liniji spasio mrežu Zvezde.

78′ Majstorski je MIjailović predriblao jednog igrača Vojvodine, zatim uposlio Mrđu koji je oslobodio svog čuvara, šutrirao sa nekih 25 metara, lopta je čini se zakačila nekog na putu ka golu i odbila se u stativu.

72′ GOOOOOOOOOOOL 1:3 Mrđa! Tek što je Zvezda krenula sa centra i već nova promena rezultata a Mrđa je iskoristio jedan odbitak i sa oko šest metara savladao Žakulu.

71′ GOOOOOOOOOOOOL 0:3 Škuletić! Sevnula je kontra za udžbenike koju su izveli fudbaleri Vojvodine. Škuletić je sam izbio pred Bajkovića napravio lažnjak, golman Beograđana ostao na zemlji a napadač Vojvodine rutinski smestio loptu u mrežu.

64′ Ponovo je Gogić imao priliku nakon kornera Milijaša ali je prebacio glavom čitav gol. Nakon toga trener Marko Nikolić izveo je Kaluđerovića strelca prvog gola, a umesto njega uveo Gaćinovića.

62′ Nova izmena u Crvenoj zvezdi. Umesto indisponiranog Kasalice u igri je Nejc Pečnik.

57′ GOOOOOOOOOOL 0:2 Alivodić! Spavala je odbrana Crvene zvezde, Vranješ napravio dar-mar po desnoj strani, zatim centrirao, lopta se odbila na penaltik a tu je iz prve šutriao Alivodić i matirao Bajkovića za velikih 0:2.

55′ Mijailović je završio u beležnici sudije Jovanetića nakon jednog oštrog starta. U pitanju je bio žuti karton.

46′ Počelo je drugo poluvreme. trener Crvene zvezde izvršio je prvu izmenu. Stojanović je umesto Milunovića u igru uveo Daudu.

45′ Sudija Jovanetić ni sekundu nije produžio prvo poluvreme, a golom Andrije Kaluđervoića Vojvodina na Marakani protiv Crvene zvezde vodi 0:1.

37′ Krneta je probio po desnoj strani uputio centaršut na drugu stativu, tamo je skočio Milunović, šutirao glavom ali pored gola.

ZVEZDA-VOJVODINA_03

34′ Tempo igre nije opao, ali nije bilo pravih prilika ni pred jednim golom. Zvezda ima više loptu u nogama i terensku inicijativu dok se ekipa Marka NIkolića za sada opredelila na kontra napade.

26′ Nakon centaršuta Mrđe sa desne strane, podigli su ruke u znak protesta beogradski crveno – beli smatrajući da je jedan od igrača Vojvodine igrao rukom u kaznenom prostoru, ali Boško Jovanetić nije pokazao na belu tačku.

21′ Nova prilika za Crvenu zvezdu. Milijaš je izveo slobodan udaraca sa oko 20 metara po sredini gola Žakule, šutirao je oštro u levi ugao golmana Vojvodine ali je njegov udarac završio tik pored stative.

17′ Još jednom je Škuletić bio u sjajnoj prilici ali je njegov šut glavom završio iznad prečke golmana Bajkovića.

13′ Pritisak Voše ne jenjava! Škuletić je imao odličnu šansu nakon proigravanja Alivodića, ostavio je Bajkovića iza sebe ali je Arauho izbio loptu u korner.

10′ GOOOOOOOOOOL 0:1 Kaluđerović! Odmah nakon šanse Zvezde usledio je napad Vojvodine, lopta je stigla do Kaluđerovića koji je u kaznenom prostoru zalomio Petkovića i Krnetu i pogodio levi gornji ugao Bajkovića za vođstvo gostiju. Nakon gola nekadašnji prvotimac Zvezde kako je i obećao nije se radovao. 

zvezda - vojvodina 323

9′ Prva ozbiljna šansa za Zvezdu. Nakon centaršuta Milijaša sa leve strane na drugoj stativi u visini peterca skočio je Gogić ali nije uspeo da savlada istrčalog Žakulu.

7′ Početnu inicijativu imaju fudbaleri Vojvodine, a jedan pokušaj imao je Andrija Kaluđerović ali je njegovu udarac završio pokraj gola.

1′ Utakmica, je počela a trener Crvene zvezde Salviša Stojanović na klupi je ostavio Pečnika i Daudu. Na stadionu trenutno ima oko četiri hiljade gledalaca.

16:55 Najveće izanađenja napravio je Spartak koji je na svom stadionu izbacio beogradski Partizan. OFK je pobedio Slobodu na gostovanju, a u toku je utakmica između Jagodine i Donjeg Srema.

Fudbaleri Crvene zvezde i novosadske Vojvodine od 17.00 sati igraju svoj meč četvrtfinala Kupa Srbije.

Stadion FK Crvena zvezda, Sudija: Boško Jovanetić

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Mijailović, Krneta, Milijaš, Milunović, Kasalica, Arauho, Gogić, Ninković, Mrđa
Vojvodina: Žakula, Radoja, Alivodić, škuletić, Vranješ, Nastić, Poletanović, Vuković, Vulićević, Đurioć, Kaluđerović

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter