1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Spartak izbacio Partizan iz Kupa! (FOTO)

Objavljeno: 04.12.13 u 16:19

Finale Lav Kup Srbije, Partizan Vs. Sevojno

Fudbaleri Spartaka polufinalisti su Kupa Srbije u fudbalu za sezonu 2013/14 nakon što su na svom terenu sa 2:0 savladali ekipu Partizana.

Spartak je od starta krenuo oštro, igrači su „leteli“ po terenu shvativši ozbiljnost protivnika što im se ubrzo i isplatilo. U prvih četvrt sata igre Spartak je već imao 2:0 što je u potpunosti promenilo tok meča.

Partizan je od tog trenutka preuzeo inicijativu ali su napadi bili jalovi, napad kao da nije postojao a glavnu priliku igrači gostujuće ekipe tražili su nakon prekida, kao i povremenim padovima u nameri da se osvoji penal. Međutim, glavni sudija Grujić nije smatrao da Partizan ima osnova za dodeljivanje penala a vreme je prolazilo, dok je nervoza rasla.

Subotičani su svoje prilike čekali iz kontranapada i malo je falilo da Nosković postigne i treći gol za svoj tim, ali su i dva bila dovoljna za siguran prolaz.

Ostaje da se vidi, kako će na novu razočaravajuću partiju reagovati Upravni odbor i da li će Rašović i nakon ovog poraza, ostati šef stručnog štaba-crno-belih.

Tok utakmice:

90+3′ – KRAJ! Spartak preko Partizana ide u polufinale Kupa Srbije!

90′ – Ništa se ne menja na terenu. Partizan bezuspešno napada, pomoćni sudija pokazuje da će se igrati još 3 minuta nadoknade.

82′ – Nosković umalo da zapečati sudbinu crno-belih. Nakon presečenog kontranapada Partizana šutirao je preko gola. Nije se previše potresao, njegov tim je blizu velikog uspeha.

79′ – Jovanić brani novi pokušaj Ninkovića i loptu šalje u korner.

77′ – Umesto Luke ulazi Grbić.

75′ – Jedan od retkih udaraca Spartaka u ovom delu igre odlazi preko gola.

65′ – Partizan dominira, stvara šanse, ili bolje reći polušanse, međutim bez uspeha. Pokušavaju Luka, Ninković i Petrović ali prolaza do gola nema.

62′ – Po nekima sporna situacija, Petrović je šutirao, moguće da je lopta pogodila jednog igrača Spartaka u ruku ali sudija Grujić smatra da nije bilo prekršaja fudbalskih pravila.

60′ – Partizan čini meč sličnim kao u prvom delu igre. Ima loptu u nogama ali golova nema, tek poneka šansa, međutim to nije dovoljno protiv veoma dobro organizovane odbrane Spartaka.

55′ – Slična situacija, Džugurdić šutira, ovaj put glavom, Stojković ponovo drži Partiza koliko-toliko u životu.

52′ – Stojković brani šut Džugurdića.

46′ – Petrović je ušao u igru umesto Volkova.

Partizan

45+1′ – Kraj prvog dela igre, Spartak ima lepu prednost, Partizanu treba bar dva gola za eventualne jedanaesterce.

45′ – Malo je falilo da Stanković iz Partizana postigne autogol, srećom Stojković je bio oprezan.

41′ – Đemba Đemba se povredio i napušta igru, menja ga Saša Ilić.

39′ – Najbolja prilika za Partizan ukazala se Ninkoviću na asistenciju Malbašića ali se lopta odbila od odbrambenog fudbalera Spartaka.

35′ – Zbog inicijative Partizana, Spartak svoje prilike uglavnom čeka iz prekida ali deluje da su domaći veoma zadovoljni rezultatom, potpuno očekivano.

31′ – Par puta su igrači crno-belih padali u protivničkom kaznenom prostoru ali sudija Grujić je ignorisao njihove žalbe i težnje da dobiju penal.

29′ – Malbašić nekoliko puta pokušava soloprodorima ali bez uspeha.

22′ – Torbica iz Spartaka je iz slobodnog udarca šutirao preko gola.

18′ – Nakon dva primljena gola, Partizan shvata svoj zaostatak i kreće u ofanzivu. Međutim, ozbiljnijih prilika za sada nema.

16′ – GOL! 2:0 za Spartak! Greška odbrane Partizana, koristi je Nosković koji je bio tragičar u Beogradu i to je 2:0 za Spartak! Kakav šok za crno-bele!

11′ – GOL! Šarac šutira nakon kornera, lopta od stative ulazi u gol i Spartak vodi 1:0!

9′ – Prvi šut na meču imao je Ninković, Jovanić je intervenisao.

5′ – Teren nije u najboljem stanju, igra se oštro od samog starta. Spartak je spreman da parira Partizanu.

Postave:

Spartak:  Jovanić, Cicmil, Kovačević, Šarac, Torbica, Džugurdić, Trivunović, Nosković, Antonić, Puškarić, Radović.
Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov, Đemba Đemba, Marković, Luka, Ninković, Jojić, Malbašić.

Stigli smo i do četvrtfinala Kupa Srbije za ovu sezonu. Kao i obično, sva 4 četvrtfinalna meča biće igrana u istom danu a na teren će u isto vreme Sloboda i OFK Beograd u Užicu i Spartak i Partizan u Subotici.

Posebnu draž meču u Subotici daje činjenica da su se ova dva tima sastala pre samo 3. dana. Protekle subote u 14. kolu JSL, Partizan je pred praznim tribinama u Humskoj savladao Spartak sa 2:0 golovima Jojića.

Trenutna situacija je nešto drugačija, Subotičani znatno bolje igraju na domaćem terenu pa su tako u prvenstvu upisali čak 5 pobeda na poslednjih 6 domaćih mečeva, od čega 4 pobede u nizu. Sa druge strane, Partizan na poslednjih 6 gostovanja ima 3 pobede, remi i dva poraza.

U svakom slučaju, predstoji nam zanimljiv duel. Ukoliko pobednika ne bude u prvih 90 minuta, pristupiće se izvođenju jedanaesteraca, čiji će pobednik ostvariti plasman u finale.

Pratite tekstualni prenos na našem portalu koji počinje u 13 časova a na kojem ćemo do detalja pratiti meč i sve događaje u Subotici.

hotsport.rs

foto: partizan.rs

0
0

1 Komentara

  1. sta reci ,cestitam spartaku,a partizan,pa njegov fan sam 40 godina sto mi daje za pravo da konstatujem da losiji tim nismo0 imali nikada,osim stojketa ilica,pa donekle jojica svi ostali su neki regionalni prosjek .nihovo svatanje fudbala se svodi sam da nije lopta kod mene daje ilicu ili jojicu pa sta bude. a strucmost rasovica se vidi iz njegovih izjava posle utakmice koje se svode na strah a neznam od cega.,pa momak sta radite na trenizima,spremi ekipu fizicki spremnu da trci 90 minuta,dajim cilj ito je sva filozofija,kad si spreman strah nepostoji sam nespremni padaju a to ste trenutno vi

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter