0
Košarka

Dankan brži od sirene, Pejsersi poraženi u Portlandu (VIDEO)

Objavljeno: 03.12.13 u 09:29

dankan-spars-houks

Čak četiri od pet sinoć odigranih mečeve u NBA šampionatu odlučeni su u samoj završnici odnosno samo je Vašington lako izašao na kraj sa Orlandom.

Čikago bez svog najboljeg igrača Derika Rouza igra sve slabije pa je tako doživljen i prvi poraz na domaćem terenu i to od Nju Orleans Pelikansa posle produžetka. Goste je do pobede vodio odlični rajan Anderson sa 36 poena, a pored njega i svi ostali članovi prve petorke su imali dvocifren učinak što je praktično poništilo fantastičnu partiju Luola Denga koji je uz 37 poena imao u osam skokova i sedam asistencija.

Meč u San Antoniju pogotkom u poslednjoj sekundi šutem sa poludistance rešio je iskusni Tim Dankan koji je na meču protiv Atlante ukupno ubacio 23 poena i imao čak 21 uhvaćenu loptu. Pored njega u Sparsima je još pet igrača imalo dvocifren učinak baš kao što je to slučaj i sa prvom petorkom gostiju. Za Houkse na ovom meču nije igrao Pero Antić.

Najefikasniji akter na utakmicama odigranim prethodne noći bio je krilo Indijana Pejsersa Pol Džordž koji je na gostovanju u Portlandu ubacio čak 43 poena, ali ni to nije bilo dovoljno njegovom timu da savlada odlične Trejl Blejzerse koji su im naneli drugi poraz u sezoni, a za sebe upisali 15. pobedu za koju su najzaslužniji LeMarkus Oldridž sa 28 poena i 10 skokova i Demijen Lilard sa 26 poena.

Zanimljivo je da je i Hjuston prekinuo niz od pet vezanih pobeda, tačnije to je uradila ekipa Juta Džeza koja je savladala Rokitse pred svojim navijačima.

Rezultati:
Vašington – Orlando 98:80
Čikago – Nju Orleans 128:131 posle produžetka
San Antonio – Atlanta 102:100
Juta – Hjuston 109:103
Portland – Indijana 106:102

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter