0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Crno – beli bolji od Olimpije (FOTO)

Objavljeno: 01.12.13 u 16:58
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana savladali su danas u Beogradu ekipu Olimpije iz Ljubljane sa 63:52 (17:20, 18:11, 14:13, 14:8), u utakmici 10. kola regionalne Jadranske lige.

Crno-beli su osmom pobedom preuzeli drugo mesto na tabeli i izjednačili skor sa vodećom Crvenom zvezdom i trećeplasiranom Cedevitom, dok su gosti pretrpeli čak osmi poraz u regionalnom takmičenju.

Domaćin je igrao sa oscilacijama, ali dovoljno dobro da sruši neočekivano čvrst otpor Ljubljančana. Imao je Partizan sredinom druge četvrtine 11 poena zaostatka, ali je u nastavku angažovanom igrom napravio preokret i bez većih problema zasluženo osvojio bodove.

Tim crno-belih do pobede je predvodio raspoloženi Bogdanović sa 21 poenom, Musli i Kinsi ubacili su po 11, a Milutinov 10.

U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bili su Gailius sa 15 i Vladovič sa devet poena.

U preostalim utakmicama 10. kola Jadranske lige od 19 sati igraju Mega Vizura – Radnički i Igokea – Budućnost.

Tok meča:

4/4: Čim je počela poslednja deonica Bogdanović je u svom stilu preuzeo stvar u svoje ruke. Prvo je trojkom povisio na 52:44, njegov posao nastavio je Musli da bi ponovo Bogdanović, doneo veliku prednost domaćem timu pogodivši trojku za 59:46, 4 minuta pre kraja meča. Potom je Bezbradica ubacio još dva poena za 61:46 i time je praktično rešeno pitanje pobednika. Do kraja meča, viđeno je par neefikasnih minuta, ali je Partizan uspešno priveo meč kraju, te upisao pobedu rezultatom 63:52.

3/4: Na samom startu treže deonice Olimpija je stigla do izjednačenja pri rezultatu 35:35 međutim to je bilo sve od slovenačkog tima u trežoj deonici. Partizan se ubrzo ponovo „odlepio“ stigavši do 44:38 preko Dala i Milutinova. Vladović je trojkom smanjio prednost Beograđana na tri poena ali je do kraja treće deonice uglavnom preko Milutinov, koji je fauliran dva puta, Partizan sa linije slobodnih bacanja ponovo povećao svoju prednost. U poslednjih 10 minuta igre ušlo se sa prednošću 49:44 za Partizan.

2/4: I u drugoj četvrtini ekipe su igrale i pogađale u serijama. Najpre je Olimpija na početku napravila seriju od 8:0 i tako došla do maksimalnih +11, da bi u psolednja četiri minuta Partizan postigao 13, a da pri tome nije primio nijedan poen pa je od rezultata 22:31 došao do 35:31 što je i rezultat prvog poluvremena. Dvocifreni u Partizanu posle 20 minuta igre su Bogdanović sa 15  (3/3 trojke) i Kinsi sa 10 poena. Na drugoj starni uz Gailijusa koji se nije upisao u drugoj četvrtini jedini koji ima više od tri poena je Jakov Vladović koji je ubacio dve trojke.

1/4: Nakon veoma slabog početka meča kada su gosti u dva navrata imali čak po osam poena prednosti (2:10, 12:20) košarkaši Partizana su na kraju prve četvrtine uspeli da smanje zaostatak na pristojna tri poena. Od samog starta je bilo primetno da su crno-beli prilično umorni što nije ni čudo ako se zna da Duško Vujošević ima vrlo mali fond igrača. U prvih 10 minuta najefikasniji su bili Bogdan Bogdanović sa devet poena na jednoj i Litvanac Gailijus sa 11 poena na drugoj strani.

Nakon bolnog evroligaškog poraza u Parizu od Nantera košarkaši Partizana već danas u meču 10. kola Jadranske lige sa početkom od 17 časova pred svojim navijačima u Pioniru dočekuju ljubljansku Olimpiju.

Iako tabela to ne govori pošto su ljubljančani na poslednjem mestu sa samo dve pobede u prethodnih devet mečeva ovaj duel je svakako derbi kola pošto su Slovenci konačno prevazišli sve probleme koji su ih tištili na početku sezone. Sa druge strane crno-beli muku muče sa povredama igrača i i dalje nemaju zamenu na poziciji plejmejkera za Lea Vestermana, ali i dalje pružaju vrlo dobre partije.

„Ponovo igramo u terminu koji nije najsrećniji, bolje bi bilo da igramo, recimo, od 19 časova. Kao i mnogo puta do sada, pomoć publike nam je neophodna da bismo ostali na poziciji na kojoj se nalazimo. Olimpija ima mnogo bolji tim nego što bi se moglo reći na osnovu rezultata. Oni su svoje probleme, kako finansijske, tako i igračke, prevazišli i igraju sve bolje. Dobro su pokriveni jer na svakoj poziciji imaju po dvojicu igrača“ – rekao je u najavi ovog meča trener Partizana Duško Vujošević.

Pored povreda veliki problem za srpskog šampiona predstavljaće i umor vodećih igrača koji su u poslednjih nekoliko utakmica provodili i po 35 do 40 minuta na parketu pa je pitanje koliko im je snage ostalo za duel protiv Olimpije, a već u četvrtak Partizan takođe u Pioniru u jednom od odlučujućih mečeva za plasman u Top 16 Evrolige dočekuje Budiveljnik i u tom meču jednostavno nema pravo na poraz.

Što se tiče preostalih srpskih klubova u ABA ligi Mega Vizura i kragujevački Radnički će odmeriti snage u međusobnom duelu od 19 časova u Smederevu, dok je Crvena zvezda u subotu savladala Krku u Novom Mestu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter