0
Košarka

Kraj: Pobeda Zvezde u senci povrede Luke Mitrovića! (VIDEO)

Objavljeno: 30.11.13 u 20:35
zvezda - makabi 12
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Krke rezultatom 78:69 (14:18, 12:14, 14:25, 29:210) u desetom kolu ABA lige. 

Novu pobedu crveno-belih obeležila je i teška povreda Luke Mitrovića, koji je zbog povrede kolena zbrinut u bolnici, a više detalja o njegovoj povredi očekuje se u toku večeri.

Najefikasniji igrač u taboru Crvene zvezde bio je Simonović sa 17 poena, a pratili su ga Blažič sa 15, Nelson sa 14 i Šilb sa 11, dok je u domaćem taboru bolji od ostalih bio Klobučar sa 26 poena, ali je on bio nedovoljan u nemoćnoj igri Krke.

Zvezda je zadržala prvo mesto na tabeli sa skorom 8-2, dok je Krka u sredini tabele sa skorom – 4-6.

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu.

1/4 Uvodni minuti pripali su crveno-belima koji su koševima Šilba, Marjanovića, Mitrovića i Nelsona brzo stekli sedam poena prednosti – 4:11. Ipak, u finišu prvog dela, domaći uspevaju da pronađu svoju igru, Bolčina, Klobučar su predvodili domaće do 14:16, ali je u poslednjim sekundama pogodio Radenović za 14:18 i odlazak na prvu pauzu.

2/4 Na prve koševe u drugoj deonici čekalo se gotovo tri minuta, prov je pogodio Pavić na jednoj, pa zatim Simonović na drugoj strani.  Potom domaći prave mini seriju za izjednačenje 20:20. Do poluvremena vodila se velika borba, sa malo koševa uz rezultatski egal – 25:25. Ali, poslednja dva minuta Zvezda ponovo pronalazi svoj ritam i pravi seriju – 7-0 trojkom Blažiča, bacanjima Lazića i košem Nelsona. Na poluvreme Zvezda ima prednost – 26:32.

Ipak, dosadašnji tok meča obeležila je teška povreda Luke Mitrovića, koji je nezgodno doskočio i teško se povredio, a u hali nije bilo nosila ni medicinske ekipe, pa su ga saigrači preneli do tunela, kako bi bio prebačen u bolnicu. Mitrović ne deluje dobro, a u toku večeri znaće se više o težini povrede.

3/4 Ova deonica u potpunosti je pripala crveno-belima, koji su vrlo brzo došli do dvocifrene prednosti. Lazić je bio odličan u odbrani, a Marjanović zakucava za 40:28 i najavljuje sve bolju igru Zvezde. Zanjim pogađaju Blažič, Dženkins za tri poena i Nelson. U poslednjem minutu koševima se pridodaju Šilb i Radenović za previsokih + 17 – 40:57.

4/4 I u poslednjoj četvrtini gosti su nastavili da melju protivnika, a posebno su raspoloženi bili Blažič, Šilb i Simonović za 61:78, tri minuta pre kraja, pa je bilo jasno da će Crvena zvezda zabeležiti novu pobedu.

 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter