0
Košarka

Baksi prekinuli seriju poraza, Rokitsima teksaški derbi (VIDEO)

Objavljeno: 01.12.13 u 08:56

milvoki-boston

Prethodne večeri odigrano je sedam mečeva u NBA ligi, a najveći podvig napravili su milvoki Baksi koji su uspeli da prekinu niz od 11 uzastopnih poraza pošto su pred svojim navijačima savladali Boston Seltikse.

U podvigu međutim nije učestvovao srpski košarkaš Miroslav raduljica koji je ceo meč odgledao sa klupe za rezerve. Najzaslužniji za trijumf bili su O Džej Mejo sa 22 i Brendon Rajt sa 20 poena, a odličan je bio i Džon Henson sa 13 poena i 10 skokovadok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Džered Salindžer sa 21 poenom i 14 uhvaćenih lopti.

Malo iznenađenje napravili su i Hjuston Rokitsi koji su u teksaškom derbiju u San Antoniju savladali Sparse prekinuvši tako svoju seriju od četiri uzastopna poraza, ali i nanevši domaćinu prvi poraz u sezoni pred svojim navijačima. Cela prva petorka Hjustona imala je dvocifren učinak, a prema običaju najbolji je bio Džejms Harden sa 31 poenom. U domaćem timu su najzapaženiji bili Toni Parker sa 27 i Tim Dankan sa 20 poena, ali nisu imali pravu podršku saigrača.

Bivši centar Partizana Nikola Peković pružio je još jednu odličnu partiju sa 21 pogotkom i devet skokova u pobedi Minesote nad Dalasom, dok je u međusobnom duelu Jana Veselija i Pera Antića više uspeha imao Čeh, kako rezultatski tako i prema ličnom učinku. Naime, nekadašnje krilo crno-belih je u pobedi Vašingtona nad Atlantom učestvovao sa četiri poena, dok je Pero Antić promašio oba šuta, ali je imao dva skoka i jednu asistenciju.

Rezultati:
Vašington – Atlanta 108:101
Klivlend – Čikago 97:93
Memfis – Bruklin 88:97
Dalas – Minesota 106:112
San Antonio – Hjuston 106:112
Feniks – Juta 104:112
Milvoki – Boston 92:85

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter