0
Domaći fudbal

FOTO: FKCZ

Stojanović: Sve zavisi od nas (VIDEO)

Objavljeno: 29.11.13 u 13:24
FOTO: FKCZ
FOTO: FKCZ

Fudbaleri Crvene zvezde u pretposlednjem kolu jesenjeg dela sezone gostuju na Omladinskom stadionu. Ekipa OFK Beograda je poslednjih godina veoma neugodan rival najtrofejnijem srpskom klubu, o čemu najbolje govori podatak da su crveno-beli u poslednja tri odmeravanja snaga dva puta bili poraženi od „romantičara“. Oprez je neophodan i zbog činjenice da teren na Karaburmi zbog snega koji je padao prethodnih dana neće biti u idealnom stanju.

Trener Slaviša Stojanović i prvotimac Jovan Krneta uveravaju da i pored objektivnih poteškoća, na poslednje gostovanje u 2013. godini odlaze sa pobedničkim ambicijama.

„Ukoliko želimo najviši plasman na tabeli onda moramo da razmišljamo samo o pobedi. Očekuje nas teško gostovanje protiv mlade i poletne ekipe, sa kojom smo teško izlazili na kraj u prethodnoj sezoni. Ipak, smatram da sve zavisi od nas, i razmišljamo samo o našoj igri. Dobro se spremamo i očekujemo trijumf“ – rekao je Stojanović.

Na uvodno izlaganje šefa stručnog štaba, štoper Jovan Krneta nije imao mnogo toga da doda.

„Imamo loše iskustvo sa OFK Beogradom u prethodnim utakmicama. Naš naredni rival u svojim redovima uvek ima nekolicinu dobrih mladih igrača na koje moramo da obratimo pažnju. Potrebno je da dobro uđemo u meč. Kako odmiče sezona, igramo sve bolje i bolje. Mislim da je to i logično s obzirom da nam je bilo potrebno vreme da ustalimo formu i uigramo se. Najvažnije je da u preostala tri meča budemo najbolji kada je to najvažnije“ – podvukao je defanzivac crveno-belih.

Izuzev povređenih Martinovića i Kovačevića, trener Slaviša Stojanović nema kadrovskih problema. Po njegovim rečima, ekipa trenira dobro i u preostalih 10 dana želi da ostvari maksimalan učinak.

„Naredna tri susreta, odnosno deset dana mogu mnogo toga da odluče. Verujem da su moji igrači toga svesni, i da neće dozvoliti sebi da se opuste. U najvećem delu polusezone smo dobro radili, i po atmosferi u svlačionici i naporu koji igrači ulažu, rekao bih da u tom pogledu neće biti problema“ – izričit je mladi stručnjak.

Problema sa druge strane može da bude u uslovima za igru, obzirom na sneg koji je padao prethodnih dana. Od kvaliteta terena zavisiće donekle i način na koji će izabranici Slaviše Stojanovića igrati sutra.

„Sve zavisi od organizatora utakmice i mi smo nemoćni da bilo šta promenimo. Tačno je da volimo da igramo kroz pas, da imamo kontrolu na sredini terena i da se oslanjamo u veznom redu na kombinatoriku. Međutim, tako je, kako je, moramo se prilagoditi postojećoj situaciji i pronaći način kako da dođemo do nova tri boda“ – zaključio je Stojanović.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter