0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan moćan protiv Radničkog (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.13 u 20:53
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Aktuelni šampion ABA lige Partizan NIS slavio je ubedljivu pobedu u Kragujevcu protiv Radničkog rezultatom 66:92 (13:25, 14:20, 13:22, 26:25).

Očekivala se neizvesna utakmica u dvorani Jezero, ali od samog početka izabranici Duška Vujoševića su bili veoma raspoloženi za igru i došli lako do pobede.

Partizan je svoju prednost konstantno povećavao. Početkom poslednje četvrtine crno-beli su stigli do 29 poena prednosti i odavno su rešili pitanje pobednika. Rutinskom igrom priveli su meč kraju i zabeležili bitnu pobedu.

Najefikasniji u Partizanu bio je Bogdan Bogdanović sa 22 poena, a upisao je i 8 asistencija. Žofri Lovernj je ubacio 17, a Dragan Milosavljević 14 poena.

U ekipi Miroslava Nikolića istakli su se Sava Lešić i Miloš Dimić koji su postigli po 13 poena.


Crno-beli se i dalje nalaze na čelu tabele sa skorom 7-, dok je Radnički deveti sa 3-6.

Partizan u narednom kolu regionalnog takmičenja dočekuje Union Olimpiju u nedelju, 1. decembra od 17 časova, dok će Radnički gostovati Mega Vizuri takođe u nedelju od 19 časova.

hotsport.rs

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

66:92 – Rutinskom igrom crno-beli su priveli meč kraju i zabeležili pobedu u Kragujevcu.

61:81 – Dimić trojkom spušta Partizan na plus 14, ali Milosavljević i Lovernj trojkama prekidaju dobar period Kragujevčana.

51:69 – Radnički pravi seriju od 11:0 i smanjuje zaostatak za Partizanom na minus 18.

Treća četvrtina:

40:67 – Milosavljević trojkom stavlja tačku na treću četvrtinu.

36:62 – Raste prednost Beograđana. Trojka Milosavljevića i poeni Muslija donose najveću prednost gostima do sada.

34:54 – Crno-beli nastavljaju u istom ritmu. Lovernj pogađa trojku, ali vrlo brzo uzvraća Sava Lešić istom merom.

27:47 – Prve poene u drugom poluvremenu postigao je mladi Andrić.

Poluvreme. Visoko vođstvo Partizana na poluvremenu meča odražava se i na statistiku. Crno-beli dominiraju pod koševima (15/23 odnos skokova), imaju duplo manje izgubljenih lopti i daleko su precizniji od svog rivala. Bogdanović sa 13 poena predvodi Partizan, a u ekipi Radničkog najefikasniji je Di Džej Sili sa 6 poena.

Druga četvrtina:

27:45 – Marinović je prekinuo seriju gostiju. Crno-beli su održavali svoje visoko vođstvo, a Sili je trojkom smanjio na minus 18 na poluvremenu.

20:41 – Serija crno-belih se nastavlja. Dalo sa penala i Bogdanović trojkom donose Partizanu plus 21.

20:36 – Klupa Radničkog je dobila tehničku grešku, ali Kinzi nije iskoristio slobodno bacanje. Ipak, Milutinov realizuje napad crno-belih.

20:32 – Vujošević je zatražio tajmaut nakon dva vezana koša Mlađana i Dimića.

16:31 – Partizan igra odlično u odbrani što se odražava i na napad crno-belih. Vođstvo Partizana konstantno raste.

Prva četvrtina:

13:25 – Trojkom Bogdanovića crno-beli su završili prvu deonicu sa 12 poena prednosti.

11:21 – Crno-beli dolaze do prve dvocifrene prednosti već u prvoj četvrtini koševima Milosavljevića i Bogdanovića.

7:14 – Lovernj je sjajno zakucao nakon dodavanjaBogdanovića, a crno-beli su potom povećali svoju prednost.

6:7 – Tri trojke na početku meča. Sili je pogodio prvu za Radnički, uzvratio Bogdanović, a Kalinić smanjio vođstvo Partizana još jednom trojkom.

Meč je počeo minutom ćutanja navijaču Radničkog koji je preminuo na fudbalskoj utakmici Javor – Radnički 1923.

Košarkaši Radničkog dočekuju Partizan NIS u Kragujevcu u okviru 9. kola ABA lige.

Radnički je vezao tri poraza u regionalnom takmičenju i želi protiv crno-belih da prekine taj negativni niz.

„Mislim da možemo, znam da možemo da ih pobedimo. Kući imamo snažnu podršku navijača, nikome nije lako u Jezeru, pa neće biti ni prvaku lige. Jesu oni jak dobri, ali mi možemo da budemo bolji. Ovo je vrlo jaka liga, ima puno dobrih sastava. Mislim da imamo kapacitete da ostvarimo klupski cilj, da zadržimo status učesnika Evrokupa. Pobeda nad Partizanom vraća nas u gornji deo tabele, gde mislim da nam je objektivno i mesto“, rekao je košarkaš Radničkog Di Džej Sili.

Sa druge strane crno-beli su u prošlom kolu izgubili od Crvene zvezde, a trener Duško Vujošević očekuje još jedan težak meč.

„Gostujemo ekipi koja je za nas tradicionalno neugodan protivnik, pogotovu na njihovom terenu. Radnički ima veliki broj igrača koji poseduju zavidan nivo iskustva igranja kako u ABA ligi tako i u Evropi. Njihov kvalitet samim tim nije sporan. Oni su u dosadašnjem delu takmičenja u ABA ligi u nekim momentima igrali „toplo-hladno“, međutim igrajući u Evrokupu pokazali su drugo lice, gde zaista igraju veoma dobro. Nesumnjivo i sigurno će protiv nas biti izrazito motivisani da pruže svoj igrački i timski maksimu. Sa tog aspekta nas čeka veoma teška utakmica i borba na parketu“, rekao je Vujošević.

Utakmica u dvorani Jezero počinje u 19 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter