0
Evropske lige

Upoznajte novu potencijalnu zvezdu Barse (VIDEO)

Objavljeno: 23.11.13 u 19:51

Pinto i Adama

Sa 17 godina i 10 dana Adama Traore postao je osmi najmlađi debitant u istoriji Barselone. On je za Katalonce debitovao u današnjoj pobedi nad Granadom kada je deset minuta pre kraja utakmice zamenio Nejmara.

Ipak, ono što je interesantno je njegova životna priča. Naime, on je rođen u siromašnom predgrađu Barselone – Hospitaletu, mestu sa najvećom gustinom naseljenosti u Evropi. Njegovi roditelji su imigranti iz Malija, u predrgrađe Barse došli su pre dvadeset godina.

Ipak, 2004. godine, kada je imao samo osam godina, skauti Barselone odlučili su da dovedu malog Adamu Traorea u čuvenu školu “La Masiju“.

Zanimljivo, on je nakon utakmice najveću podršku i ovacije dobio od najstarijeg člana ekipe, golmana Hose Manuela Pinta, koji ima čak 21 godinu više od Adame!

Pinto je fotografiju sa Traoreom okačio na svom Tviteru. Adama Traore igra na poziciji krilnog napadača, a pružio je solidnu partiju, a čak je u jednoj situaciji pokazao svoj talenat kada je prošao između dvojice igrača i umalo postigao pogodak.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter