0
Evropske lige

Ludi remi na Gudisonu u derbiju Mersisajda (VIDEO)

Objavljeno: 23.11.13 u 15:40

suarez-gol-everton-liverpul

Fantastičnu utakmicu gledali smo u 221. derbiju Mersisajda, odigranom u okviru 12. kola Premijer lige, u kojem su na kraju potpuno zasluženo Everton i Liverpul podelili bodove – 3:3 (1:2).

Veću petom minutu gostima je početnu prednost doneo Kutinjo koji je ostao potpuno zaboravljen na drugoj stativi pa mu nije bilo teško da savlada Haurda. Međutim, vođstvo „crvenih“ trajalo je samo tri minuta pošto je Miralas gotovo odlično reagovao posle skoka Barklija koji mu je praktično ostavio loptu na tacni. I taman kada smo pomislili da će uzbuđenja biti nešto manje usledio je fantastičan pogodak Luisa Suareza iz slobodnog udarca u 19. minutu čime je postavio konačnih 1:2 za prvih 45 minuta. Mogao je Liverpul da ima nešto lakši zadatak u nastavku da je Fil Daud nakon brutalnog starta Miralasa nad Suarezom Belgijancu dao crveni, a ne samo žuti karton.

Pobednika je mogao da odluči i Džo Alen da je posle odličnog prodora Suareza sproveo loptu u prazan gol Evertona, ali je umesto toga uspeo da promaši cilj širok nešto više od sedam metara. Vrlo brzo je usledila kazna na drugoj strani pošto je Lukaku konačno realizovao jednu od brojnih stoodstotnih šansi u kojima je kao pobednik izlazio fantastični Simon Minjole koji je u 72. minutu jednostavno bio nemoćan.

Mogao je ćudljivi Urugvajac i treći put da dovede u vođstvo goste posle odličnog centaršuta Džerarda je šutirao glavom, ali kada su svi već videli loptu u golu Haurd je instiktivno uspeo da odbrani i pošalje je u korner. I ponovo je vrlo brzo usledila kazna, a junak meča mogao je da bude Romel Lukaku koji je bio strelac tog trećeg gola za Everton, a svog drugog. Da tako ne bude pobrinuo se rezervista Danijel Staridž koji je u pretposlednjem minutu regularnog dela meča postigao gol za izjednačenje.

Odličnu priliku da donese trijumf gostima imao je u 91. minutu Viktor Mozes, ali je podleteo pod loptu posle centaršuta Luisa Suareza te je ona završila preko Hauardovog gola. Na kraju nam ostaje da žalimo što je ova utakmica trajala samo sat i po pošto smo gledali odličan napadački fudbal sa obe strane, a razloga za tugu imaju i gosti pošto su propustili odličnu priliku da se makar na nekoliko sati probiju na čelo Premijer lige.

Rezultati:

Everton – Liverpul 3:3 (1:2)
(Miralas 8′, Lukaku 72′, 82′ – Kutinjo 5′, Suarez 19′, Staridž 89′)

16.00h Arsenal – Sautempton
16.00h Fulam – Svonsi
16.00h Hal – Kristal Palas
16.00h Njukasl – Norič
16.00h Stouk – Sanderlend
18.30h Vest Hem – Čelsi

Nedelja, 24. novembar:
14.30h Mančester Siti – Totenhem
17.00h Kardif – Mančester Siti

Ponedeljak, 25. novembar:
21.00h Vest Bromvič Albion – Aston Vila

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter