0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Ubedljiva Crvena zvezda preuzela vrh tabele! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 23.11.13 u 18:50
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su pred praznim tribinama Marakane ekipu Slobode rezultatom 4:1 u 13. kolu Jelen Superlige.

Heroj u pobedi Zvezde bio je trostruki strelac Dragan Mrđa u 40, 43 i 62. minutu, dok je jedan postigao Gogić u 12. minutu. Gosti iz Užica poveli su u 10. minutu, a strelac je bio Galvao.

U nefudbalskoj atmosferi pred praznim tribinama, Zvezda je zasluženo došla do važnog trijumfa kojim će barem do sutra biti na vrhu tabele sa bodom više od Partizana. Crno-beli u nedelju od 13.00 gostuju ekipi Voždovca.

U drugom susretu od 17.00 Čukarički i Novi Pazar remizirali su – 1:1. Gosti su poveli u 39. minutu preko Obradovića, dok je konačan rezultat postavio Srnić u 86. minutu.

Tekstualni prenos:

90′ KRAJ! Savićević je u poslednjim sekundama postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

83′ Mirna završnica utakmice, kao i da jedni i drugi jedva čekaju da se meč završi. Zvezda smirenom i sigurnom igrom čuva ubedljivu prednost.

68′ Velik promašaj Daude! Mrđa je ponovo proigrao Nigerijca koji je samo trebalo da postavi nogu i pogodi mrežu, ali je umesto toga promašio celu loptu.

62′ GOOOOOL! Het-trik Dragana Mrđe! Pečnik je šutirao iskosa sa desne strane, golman gostiju je odbio loptu samo do Mrđe kom nije bilo teško da pogodi prazan gol.

60′ Dauda je imao odličnu priliku, ali je na asistenciju Mrđe iz neposredne blizine šutirao pored gola. Prethodno je na drugoj strani solidnu šansu imao Galvao.

55′ – Mirna igra na obe strane u nastavku, bez šansi, crveno-beli čuvaju rezultat.

45′ – Kraj prvog poluvremena!

43′ – GOOOOL!!!! Ponovo Mrđa! Pečnik je centrirao sa desne strane, a Mrđa neometan sa 7 metara iz prve pogodio mrežu.

40′ – GOOOOL!!!! Strelac je Dragan Mrđa! Petković je oduzeo loptu protivniku na njihovoj polovini, uposlio Mrđu koji je savladao golmana Slobode.

36′ – Dauda je bio u odličnoj prilici, odlučio da vrati Milijašu koji šutira preko gola.

29′ – Jovanović je odlično uposlio Galvao koji se stuštio prema golu Bajkovića, ali mu je zasmetao Mijailović i prilika je propala.

21‘ – Domaći fudbaleri našli su se u odličnoj prilici, ali su se prekombinovali i propustili šansu da ugroze gol Slobode.

12′ – GOOOOL!!! Strelac je Goran Gogić! Posle odlično izvedenog kornera Milijaša Gogić je sjajno skočio i glavom sa 7-8 metara izjednačio rezultat.

10′ – GOOOOL!!! Strelac je Tijago Galvao! Posle centaršuta sa desne strane, Galvao je grudima primio loptu, a onda makazicama šutirao sa 11 metara, Bajković je uspeo samo da zakači loptu koja je završila u mreži.

9′ – Još jedna odlična prilika za Daudu. Vasilić je pogrešio, napadač crveno-belih došao do lopte, izašao sam ispred golmana, plasirao loptu, ali je ona otišla tik pored stative.

8′ – Odlična prilika za crveno-bele, Mrđa je oštro centrirao po zemlji, ali su gosti krajnjim naporom izbacili u korner ispred Daude.

3′ – Zvezda je zapretila preko Miloša ninkovića. Korner je izveo Milijaš, gosti su za kratko otklonili opasnost, ali je lopta stigla do ninkovića koji sa dvadesetak metara šutira pored gola.

1′ – Meč je počeo, sablasna atmosfera na Marakani.

Od povratka užičke Slobode u elitni rang srpskog fudbala Crvena zvezda je odigrala šest utakmica protiv ovog klub i trijumfovala je u četiri, jednom je bio remi, a poslednji duel ova dva tima odigran prethodnog proleća na Marakani na opšte iznenađenje pripao je gostima.

Pored toga što ekipa neće imati pomoć verne publike na ovom meču pošto je klub kažnjen zbog loše organizacije meča protiv Partizana trener Slaviša Stojanović je pred duel sa Užičanima imao i određene kadrovske probleme pre svega zbog povreda odbrambenih igrača Martinovića, Vešovića i Omege, već duže odsutnog Kovačevića, ali i problema sa zdravljem Mrđe i Kasalice.

Bez obzira na sve to slovenački stručnjak je na jučerašnjoj konferenciji za medije opručio da će njegov tim uraditi sve što je do njih da ostvari treću pobedu u nizu u domaćem šampionatu.

„Ulazimo u završnicu prvenstva, sa maksimalnom ozbiljnošću shvatamo ovu utakmicu. Sloboda je stabilan superligaš i iskusan tim. Učinićemo sve da dobijemo ovaj meč, ali moramo da budemo oprezni“ – rekao je Stojanović.

Očeiju se da treneri Slaviša Stojanović i Ljubiša Stamenković na teren izvedu sledeće sastave:

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Krneta, Arauho, Mijailović, Gogić, Ninković, Milijaš, Pečnik, Dauda, Kasalica.

Sloboda: Ranković, Vasilić, Lovrić, Gojković, Pejović, Pilipović, Knežević, Purić, Okuno, Žeravica, Tijago.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter