0
Fudbal

HNS šokiran: Šimunić nije nikog hteo da uvredi

Objavljeno: 22.11.13 u 18:22

simunic-olic copy

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker i generalni sekretar Damir Vrbanović saopštili su da su šokirani, kako su naveli, medijskom hajkom na reprezentativca Josipa Šimunića, iako su svesni da je njegov gest bio neprimeren.

HNS se u petak oglasio prvi put od utorka, kada je Šimunić napravio skandal, pošto je pobedu nad Islandom proslavljao sa navijačima uz ustaški poklič „Za dom spremni“. 

“Znamo da je Džo pošten momak, koji nikada ne bi nekoga vređao. Uradio je nešto što nije smeo, ali smo takođe šokirani hajkom. On je sve to doživeo veoma emotivno, a čak je najavio i pravnu borbu“, rekao je Vrbanović na konferenciji za novinare u Zagrebu.

On je dodao da će se HNS pozabaviti slučajem, ali da neće ništa da prejudicira oko eventualne kazne za Šimunića.

Predsednik HNS Davor Šuker rekao je da je HNS bio protiv uklanjanja transparenta „Zapamtite Vukovar“, ali da je na tom insistirao delegat Svetske fudbalske federacije (FIFA).

“Ovo je novi dokaz da je HNS u specificnoj situaciji i da nas gledaju drugim očima. Pogotovo se to vidi kada se ovaj slučaj uporedi s onim u Beogradu, kada su se, između ostalog, palile hrvatske zastave“, naveo je Šuker.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Šimunića.

Javno tužilaštvo Hrvatske je zbog širenja rasne mržnje kaznilo Šimunića sa 3.200 evra. 

hotsport.rs/Tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter