0
Fudbal

Ustaštvo posle meča nije kažnjivo po pravilima HNS-a

Objavljeno: 21.11.13 u 11:34

simunic-olic copy

Džo Šimunić ne samo da neće biti zakonski gonjen zbog propagiranja nacizma ustaškim parolama „Za dom spremni“ posle baraž utakmice protiv Islanda već neće biti kažnjen čak ni novčano od strane Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS).

Celoj lakrdiji tu naravno nije kraj pošto su čeklnici HNS-a izjavili da očekuju da Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) takođe ne kazni Šimunića. Međutim, iz FIFA su najavili da im je potrebno 48 časova kako bi istražili ceo slučaj i sačekali izveštaj delegata meča nakon čega će ili pokrenuti postupak ili sve gurnuti pod tepih.

„Neće biti nikakve kazne jer se sve dogodilo nakon službenog dela utakmica. To je bilo van protokola. Da je bilo uoči utakmice ili na poluvremenu, moglo bi da bude problema, ovako neće biti ništa. Svi oni koji poznaju Šimunića znaju da to nema veze s ustaštvom. On nikoga ne mrzi. Da je to napravio bilo koji drugi igrač, pitao bih se i ja što mu je to trebalo, ali kod Džoa ne mogu“  – pravio se Englez izvršni predsednik HNS Damir Vrbanović.

hotsport.rs/24sata.hr

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter