0
TimeOut

Svet osuđuje Šimunića, FIFA ispituje okolnosti

Objavljeno: 20.11.13 u 17:18

image

Svetski mediji s gnušanjem osuđuju postupak hrvatskog fudbalera Josipa Džoa Šimunića koji je posle utakmice sa Islandom u baražu za Mundijal skandirao ustaški pozdrav.

Američka agencija Asošijejted Pres navodi da je slavlje Hrvata zbog plasmana na Mundijal „umrljano pronacističkim skandiranjem navijača i odbrambenog igrača Josipa Šimunića“.

Vest američke agencije preneli su drugi svetski mediji, kao što su „Hafington post“, britanski „Gardijan“, novozelandski „Nju zeland Herald“ i australijski portal „Sportsfan“.

Nemački „Špigl“ ističe da je Šimunić „razljutio hrvatsku naciju jer je slavio ustaškim pozdravom i fašističkom parolom“.

„Šimunić je urlao u mikrofon ustašku parolu ‘Za dom spremni’, a pri tom je podigao desnu ruku, što je gest ustaških generala“, podseća nemački list.

Ministar sporta, obrazovanja i nauke u vladi Hrvatske Željko Jovanović prvi je u Hrvatskoj kritikovao gest Šimunića.

„E moj Šimuniću, tebi treba lekcija iz istorije. Ako želiš, lično ću da ti pomognem da dobiješ dobrog profesora i shvatiš kakav je to poklič „Za dom spremni““, napisao je Jovanović na društvenoj mreži Fejsbuk.

FIFA je najavila da će ispitati sve detalje jučerašnjeg incidenta na utakmici u Zagrebu, i da će nakon toga doneti odluku o eventualnom pokretnju disciplinskog postupka.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter