0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Barsa prejaka za Partizan (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.11.13 u 22:36
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana NIS izgubili su od Barselone u prepunom Pionru rezultatom 64:82 (17:11, 15:27, 12:26, 20:18) u 6. kolu A grupe Evrolige.

Crno-beli su odlično otvorili meč, igrali odlično u odbrani i nošeni odličnom igrom Tarensa Kinzija i Bogdana Bogdanovića poveli na kraju prve četvrtine.

Katalonci na početku druge četvrtine poravnavaju rezultat, a onda i preuzimaju konce igre u svoje ruke. U tim momentima odlično je igrao Abrinas koji je svoju ekipu vodio do plus šest na poluvremenu.

Barselona najbolje igra u trećoj četvrtini što je i ovoga puta dokazala. Vrlo brzo dolazi do dvocifrenog vođstva koje postepeno povećava.

Bogdanović je šutem sa distance pokušao da ugrozi rivala, ali je to bilo nedovoljno protiv večerašnjeg rivala. Do kraja meča Barsa rutinskom igrom dolazi do nove pobede.

Što se tiče statistike, Partizan je ostvario više skokova (38-32),a imao je i duplo više izgubljenih lopti od rivala (14-7). Gosti su bili daleko precizniji. Šutirali su 57% za dva i 43% za tri (10/23), dok je ekipa Duška Vujoševića šutirala 47% za dva i 26% za tri (4/15).

Najefikasniji kod crno-belih bio je Bogdan Bogdanović sa 24 poena i 5 skokova. Tarens Kinzi je dodao 11, a Dragan Milosavljević 10 poena (6 skokova). Blizu dabl- dabl učinka bio je Žofri Lovernj koji je uz 9 poena ostvario i 12 skokova.

Kod gostiju se istakao Alehandro Abrines sa 19 poena, a Džejkob Pulen je ubacio 13 poena.

Crno-beli sada imaju skor od jedne pobede i 5 poraza i nalaze se na peto mestu, dok je Barselona druga sa skorom 4-2.

U narednom kolu Partizan NIS će gostovati Nanteru u četvrtak, 28. novembra od 21 sat.

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

64:82 – Bogdanović je pred kraj ubacio još jednu trojku, ali su gosti na ovom meču bili znatno bolji i ubedljivo trijumfovali.

55:74 – Barsa koševi Lampea i Abrines ponovo dolazi do plus 20, a Lovernj prekida novu seriju gostiju.

53:68 – Nova trojka Bogdana Bogdanovića.

50:66 – Nakon odlične asistencije Uertasa i eli upa Dorsija, Bogdanović pogađa trojku.

Treća četvrtina:

44:64 – Barsa vodi na kraju treće deonice sa 20 poena viška košem Papanikolaua.

44:62 – Uertas trojkom donosi Barsi 20 poena razlike. Bogdanović postiže prve poene u drugom poluvremenu.

42:57 – Crno-beli pokušavaju da uhvate priključak. Milosavljević sa slobodnih bacanja i Gagić novim poenima smanjuju rezultat, ali Barsa održava stečeno vođstvo.

36:52 – Prekida mini seriju gostiju Đorđe Gagić, ali Barsa nastavlja da lomi Partizan. Abrines pogađa novu trojku, a Dorsi zakucava za plus 16.

34:45 – Lovernj pogađa na početku drugog poluvremena, ali Barsa serijom od 0:7 stiče prvu dvocifrenu prednost.

Poluvreme: Partizan je za sada bolji u skoku (17-14), ali ima više izgubljenih lopti (3-7). Najefikasniji u Partizanu je Bogdan Bogdanović sa 13 poena, dok je Tarens Kinzi ubacio 9. Barsu predvodi Alehandro Abrines sa 10 poena.

Druga četvrtina:

32:38 – Navaro postiže svoju prvu trojku, a Pulen odličnim prodorom odvodi Barsu na odmor sa plus šest u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

32:32 – Nova trojka za Barsu. Ovoga puta je precizan bio Pulen. Dalo u sledećem napadu izjednačava odličnim prodorom.

30:29 – Bogdanović preokreće rezultat u korist Partizana. Odlični bek je izuzetno raspoložen, postigao je 13 poena do sada.

26:29 – Abrinas se razigrao, pogodio pet uzastopnih poena za goste, a Kinzi ga prekida i smanjuje rezultat.

21:24 – Nahbar pogađa trojku.

17:17 – Barselona mini serijom na početku druge četvrtine stiže do izjednačenja.

Prva četvrtina:

17:11 – Abrines je pogodio prvu trojku za Barsu, a Lovernj je doveo Partizan na plus 6 na kraju prvog perioda igre.

14:8 – Bogdanović pogađa prvu trojku za crno-bele, Tomić prekida seriju Partizana od 9:0.

9:6 – Milosavljević donosi novo vođstvo Partizanu, a raspoloženi Kinzi postiže još jedan koš.

5:4 – Sve poene za crno-bele postigao je Kinzi.

0:2 – Lampe je postigao prve poene na meču.

0:0 – Partizan počinje u sastavu: Bogdanović, Milosavljević, Kinzi, Lovernj, Musli, dok će petorku Barselone činiti: Navaro, Papanikolau, Uertas, Lampe, Tomić.

20.15 – Pionir je već skoro ispunjen do poslednjeg meča. Barsu čeka pakao u Pioniru.

U meču 6. kola evroligaške grupe A košarkaši Partizana večeras sa početkom od 20.45 časova u verovatno dupke napunjenom Pioniru dočekuju slavnu Barselonu koja je apsolutni favorit u ovom duelu bez obzira na nešto slabiju formu Katalonaca na početku sezone.

Crno-beli u duel sa starim evroligaškim znancem ulaze posle poraza u „večitom derbiju“ u kojem su se glavni nosioci igre prilično istrošili, ali ni Katalonci nisu prošli ništa bolje pošto su poraženi u Bilbau. Međutim, Duško Vujošević večeras pored već dugo povređenog Davisa Bertansa ne može da računa ni na Lea Vestermana koji se ozbiljno povredio u duelu protiv CSKA, dok su prilično roviti Dejan Musli i Tarens Kinzi.

„Barselona je veliki klub, sastavljena od veoma kvalitetnih igrača. Navaro se vratio posle povrede i prvi je igrač u napadu. Barselona igra godinama u istom sastavu sa odličnim trenerom Paskvalom i gledaoci će moći da vide spektakl“ – izjavio je Vujošević na konferenciji za novinare upriličenoj povodom ovog meča.

Partizan i Barselona su u poslednjih šest sezona čak četiri puta bili u istoj grupi odnosno u tom periodu su odigrali čak sedam utakmica, a samo jednom se desilo da pobedu odnese tim koji je gostovao i to je pošlo od ruke Kataloncima prošle godine kada su trijumfovali posle dodatnih pet minuta.

Što se tiče trenutnog plasmana na tabeli crno-beli dele petu poziciju sa Budiveljnikom sa po jednom pobedom i četiri poraza, dok je Barselona na deobi drugog mesta sa moskovskim CSKA sa tri trijumfa i dva poraza. U kalkulacijama pravljenim po saznanju ko je sa kim u grupi srpski šampion svakako nije očekivao da protiv jednog od najboljeg evropskih timova može da slavi trijumf, ali ako se ukaže prilika svakako neće biti gadljivi da ga prigrabe.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter