0
AdmiralBet ABA Liga

Marjanović: Prijaju ovacije (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.13 u 17:44

Marjanovic

Crvena zvezda Telekom slavila je u prvom derbiju ove sezone. Crveno-beli su savladali Partizan NIS nakon velike borbe i produžetka rezultatom 86:83 i izbili na čelo tabele ABA lige.

Iako je svaki igrač u crveno-belom dresu dao ogroman doprinos u ovoj pobedi, posebno se istakao Boban Marjanović. Naime, visoki centar je odigrao fantastičan meč i zabeležio 27 poena, šest skokova, dve blokade i iznudio čak deset faulova što mu je donelo indeks korisnosti 34. Sa takvim fenomenalnim učinkom centar Crvene zvezde Telekom je zaslužio i laskavu titulu najkorisnijeg igrača osmog kola ABA lige.

Marjanović nije krio zadvoljstvo nakon važne pobede njegove ekipe uz ocenu da je publika imala priliku da gleda lep meč.

„Veoma bitna pobeda za nas. Počeli smo malo lošije utakmicu, ali smo uspeli u drugoj četvrtini da se vratimo na samo pola koša zaostatka. Poslednja deonica je bila veoma dobra za nas, dok smo u produžetku pružili zaista sjajnu igru. Obe ekipe su se borile i mislim da je utakmica bila zaista fenomenalna za gledanje“, rekao je u uvodnom izlaganju popularni Bobi.

Period prilagođavanja novom klubu nije trajao dugo za Marjanovića. On je već u prvim mečevima za Zvezdu pokazao zašto je doveden, a njegovu borbenost u crveno-belom dresu navijači umeju da cene. Ovacije koje je dobio za vreme, ali i nakon utakmice sa Partizanom, nisu bile prve za visokog centra. Na pitanje da prokomentariše “Bobi, Bobi…“ koje je stizalo sa tribina gde su bili smešteni Zvezdini navijači.

„Prelep osećaj“, uz reči da ne želi sebe da ističe u prvi plan nakon ove utakmice i da je pobeda u 225. večitom derbiju delo celog tima.

Jedan od zaštitnih znakova Marjanovića je veoma meka ruka, što je potpuno atipično za centra takve visine. Naime, on je protekle sezone u dresu Mega Vizure bio jedan od najboljih izvođača slobodnih bacanja, a u sličnom ritmu je nastavio i braneći boje Crvene zvezde Telekom. U derbiju je njegov učinak bio gotovo besprekoran (9/10), a posebno se istakao u važnim momentima kada mu nije zadrhtala ruka i pored brojnih zvižduka sa tribina.

„Rekao bih da je to sve u glavi. Kako u tom trenutku šutiraš, ako razmišljaš pozitivno onda pogađaš, u suprotnom promašićeš“, istakao je centar crveno-belih.

Izabranici Dejana Radonjića nemaju vremena za predah jer ih već u petak očekuje novo gostovanje Lokomotivi Kuban u Krasnodaru. Zvezda ide u Rusiju u dobrom raspoloženju jer na svom kontu ima četiri uzastopne pobede, od toga dve u najprestižnijem evropskom takmičenju.

„Idemo u dobrom ritmu u Rusiju i probaćemo da ih dobijemo. Imali smo šansu da trijumfujemo i na domaćem terenu, ali smo izgubili u neizvensoj završnici. Sigurno da imamo priliku da slavimo u Krasnodaru i smatram da je sve otvoreno u tom meču“, završio je izlaganje Boban Marjanović.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter