0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

Zimonjić i Bozoljac složni: Bili su prejaki (VIDEO)

Objavljeno: 16.11.13 u 20:52
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac priznali su da nisu imali nikakve šanse protiv češkog dubla Berdih-Štepanenko u finalu Dejvis Kupa. 

Naš dubl poraženi su danas rezultatom 0:3 i Česi sada imaju prednost od 2:1 pred preostala dva duela.

“Česi su bili bolji u svim aspektima igre. Bili su prejaki, to je realnost. Imali smo šansu samo u trećem setu, ali to je bila ta jedina brejk prilika kada smo mogli da se vratimo u meč, jer su oni kontrolisali igru od početka do kraja meča“, rekao je Zimonjić i dodao da ovaj meč nije ni blizu bio onog kada su on i Bozoljac savladali braću Brajan.

“Radi se o dublu koji je odigrao dosta mečeva zajedno. Meni i Iliji je ovo bio treći duel ove godine, možda ukupno osmi od 2004. godine. Opet, Berdih i Štepanek regularno i na turnirima igraju dubl i osvajali su mnogo toga. Kad se sve sabere, oni su jači. Mnogo bolje su riternirali od nas. Taj meč u SAD sa braćom Brajan se razlikovao od ovog i po tome što se igralo na većoj nadmorskoj visini gde su loptice išle brže, a mi smo usput sjajno servirali. Ovde nije bilo tako, njihov ritern je bio odličan i to im je olakšalo posao. Uz sve, meni je teško jer ne igram sa istim partnerom uvek“, istakao je Zimonjić.

Ilija Bozoljac se složio sa svojim partnerom da je češki dubl bio bolji.

“Ovaj meč je bio drugačiji nego protiv braće Brajan. Nema u tenisu sličnih mečeva. Imate periode kada ste pod pritiskom, a mi smo bili danas zbog toga što su ga oni od početka nametali svojom dobrom igrom. Osvojili su skoro sve važne poene u meču. Što se mene tiče, osećam se dobro. Uradiću sve da se odmorim i ako budem izabran da igram taj eventualni pet meč, daću sve od sebe. Bili smo i ranije u situaciji da gubimo, pa da pravimo preokrete. Generalno, ja ne padam pod pritiskom publike, uvek se koncentrišem na teren i tako će biti i ovog puta ako dođe do tog meča. Ipak, nemojte zaboraviti da treba ići stepenik po stepenik. Taj meč koji treba da igra Nole je ekstremno težak. Pored tog umora, još je i 1:2 što samo podiže pritisak koji on oseća. Ako bude 2:2, niko od nas nikad nije bio u toj situaciji, i da je još finale. Ja ne mogu igrati iznad svojih mogućnosti, ali izaću na teren rasterećeno jer svaki pritisak može samo da vas ukoči“, rekao je Bozoljac.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter