0
Dejvis kup

FOTO:STARSPORT

Česi nakon dubla poveli 2:1

Objavljeno: 16.11.13 u 16:06
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Teniska reprezentacija Češke povela je sa 2:1 u funalu Dejvis kupa protiv selekcije Srbije pošto su u trećem meč Tomaš Berdih i Marek Štepanek pobedili Iliju Bozoljca i Nenada zimonjića sa 3:0.

Prva dva seta potpuno su protekla u dominaciji Čega koji su sa dva brza brejka (oba u prvom gemu seta) pravili razliku koju srpski par nije mogao da nadokandi.

Tek u trećem setu viđena je r vnopravija borba ipak u taj brejku ponovo su Česi bili ti koji su bili bolji i stigli do konačne pobede u meču.

Sutra su na orogramu preostala dva singl meča, a prvi će na terena. Novak Đoković i Tomaš Berdih.

Tok meča:

Dejvis kup: Zimonjić/Bozoljac – Štepanek/Berdih 2:6, 4:6, 6:6

Treći set:

6:7 – štepanek i Berdih bili su bolji u taj brejku i pobedili su srspki par Bozoljac i Zimonjić sa 3:0 unsetoivma.

6:5 – Izuzetno je bio naped servis gem Zimonjića jer su Česi imali 15:40 ali se naš dubl odlično izvukao iz teške situacije.

5:5 – Posle deset gemova nije viđen brejk u trećem setu.

3:3 – konačno je Srbija imala brejk loptu ali češki par je uspeo da se izvuče i Štepanek je sačuvao svoj servis.

1:0 – Ovo je prvi put n meču da Srbija ima prednost u gemovima. na servisu je bio Bozoljac i uspešno otvorio treći set.

Drugi set:

4:6 – Na kraju se ispostavilo da je Česima i taj jedan brejk bio više nego dovoljan da osvoje drugi set, pošto srpski teniseri nisu nikako uspeli da pronađu nači i ugroze servis rivala.

2:3 – Mučio se Zimonjić na svoj servis, imali su češki igrači 0:30, ali je onda usledio as udarac i potom dobra igra i gem je pripao Srbija.

0:2 – Potpuno preslikana bila su prva dva gema drugog seta kao i dva prvog dela igre, a Česi ponovo na Berdihov servis potvrđuju brejk.

0:1 – Ponovo brejk prave češki teniseri u prvom gemu drugog seta i na najlošiji moguć nači otvorili su ovaj deo igre.

Prvi set:

2:6 – Dominirali su Česi predvođeni odlično raspoloženim Štepanekom i više nego zasluženo stigli do 1:0 u setovima iskoristivši prvu set loptu.

2:5 – na servisu je u sedmom gemu prvog seta bio Bozoljac, a češki tandem vrlo lako je stigao do 0:40, a potim i do brejka protiv prilično konfuznog srpskog para.

0:2 – Servirao je Berdih i potvrdio brejk Čeha.

0:1 – Prvi je na meč servirao Nenad Zimonjić, a češki teniseri uspeli su da iskoriste prvu brejk loptu za vođstvo u setu.

Drugog dana finala Dejvis kupa u „Kombank areni“ na programu je meč dublova, koji se igra od 16.00 časova.

Nenad Zimonjić i po svemu sudeći Ilija Bozoljac igraju protiv Lukaša Rosola i Jana Hajeka.

Selektori su do sat vremena pred početak meča u mogućnosti da promene sastave ekipa.

U petak, prvog dana takmičenja odigrana su dva duela. Posle vođstva Srbije, reprezentacija Češke izjednačila je na 1:1, pošto je Tomaš Berdih savladao Dušana Lajovića sa 3:0, a prethodno je najbolji teniser Srbije Novak Đoković je doneo prvi bod našem timu trijumfom nad Radekom Štepanekom takođe rezultatom 3:0.

U nedelju su na programu preostala dva duela. U prvom, od 14 sati Đoković igra protiv Berdiha, a zatim se sastaju gotov izvesno Lajović i Štepanek.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter