1
Evroliga

Težak poraz Partizana u Moskvi (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.13 u 18:41

sonny-weems-cska-moscow-eb13

Košarkaši Partizana NIS doživeli su težak poraz od CSKA u Moskvi rezultatom 88:46 (21:10, 21:8, 27:13,19:15) u 5. kolu Evrolige.

Crno-beli su u ovaj meč ušli oslabljeni neigranjem Dejana Muslija i Tarensa Kinzija, a još jedan peh su doživeli krajem prve četvrtine kada je povredu kolena zaradio Leo Vesterman koji se više nije vraćao u igru.

Već na samom početku meča videlo se da će izabranicima Duška Vujoševića biti izuzetno teško. Odbrana nije delovala kako treba, a u napadu je bilo mnogo izgubljenih lopti.

CSKA je postepeno povećavao svoje vođstvo i već na poluvremenu ovu utakmicu praktično rešio. Bilo je 24 poena prednosti za rusku ekipu.

U drugom poluvremenu „armejci“ su rutinski meč privodili kraju i slavili sa 44 poena razlike.

Košarkaši Partizana su na ovom meču imali 23 izgubljenih lopti, naspram 7 koje je imao CSKA. Ruski tim je zabeležio 27 asistencija, dok su crno-beli ostvarili samo devet.

U ekipi Partizana istakao se Bogdan Bogdanović sa 13 poena. Solidnu partiju pružio je i Žofri Lovernj sa 9 poena i 12 skokova, a Dragan Milosavljević je ubacio 7 poena, ali je izgubio čak 6 lopti za svoj tim.

Najefikasniji u timu Etora Mesine bio je Soni Vims sa 18 poena i 8 asistencija. Vitali Fridzon je dodao 16 poena, a Vladimir Micov je ubacio 15 poena uz 4 skoka. Miloš Teodosić je na parketu proveo 13 i po minuta i zabeležio je tri asistencije, ali se nije upisivao u listu strelaca.

Ubedljiv poraz poslao je Partizan na začelje tabele A grupe sa skorom 1-4, koliko ima i Budiveljnik koji ima bolju koš razliku. CSKA je na deobi drugog mesta sa skorom 3-2 koliko ima i Barselona.

U narednom kolu crno-beli će dočekati Barselonu u četvrtak, 21 .novembra u Pioniru, dok će CSKA ugostiti francuski Nanter.

hotsport.rs

Tok meča:

4/4 – Svojom trećom trojkom Micov na početku poslednje četvrtine probija granicu od plus 40. Partizan i dalje bez konkretne ideje. Vujošević je ukazao šansu mladim igračima koji se prvi put susreću sa timom kakav je CSKA. Domaći su nastavili da uništavaju crno-bele. Na Džeksonovu trojku, uzvratio je Bogdanović preciznim šutem van linije 6,75. Novu „bombu“ za domaće pogodio je Vims. Do kraja meča košarkaši CSKA su održali svoje vođstvo i ubedljivo trijumfovali.

3/4 – Bezbradica trojkom na početku treće četvrtine najavljuje bolju partiju crno-belih u drugom poluvremenu, a Micov odmah odgovara trojkom. Nedugo zatim Micov novom trojkom donosi CSKA plus 29. Milosavljević postiže trojku i smanjuje na 55:24, a odmah potom Mihajlo Andrić pravi faul nad Frdzonom koji je potom ubacio sva tri slobodna bacanja. Novu trojka za crno-bele postiže Bogdan Bogdanović (58:27). Sa dve vezane trojke Fridzona domaći tim stiče prednost od 38 poena. Partizan ostaje i bez Milosavljevića koji je zbog pete lične greške morao van parketa.

Poluvreme: Oslabeljeni Partizan odigrao je loše prvo poluvreme. Crno-beli su izgubili 10 lopti u napadu, naspram tri koje su izgubili domaći. Ekipa Duška Vujoševića je u prvom poluvremenu očajno šutirala (7-22 za dva, 0-5 za tri), a sa druge strane CSKA bez problema rešava situacije u napadu (16-23 za dva, 2-9 za tri).

2/4 – Domaći su nastavili sa dobrom igrom. Povećavali su svoju prednost, a crno-beli i dalje su bili dosta neprecizni. U prvoj polovini druge četvrtine Partizan je ima očajan šut iz igre (5-19 za dva, 0-5 za tri). Trojkom fridzona CSKA je došao do plus 20. Partizan svoje akcije pokušava da reši preko Milosavljevića. Razigrao se u ovim trenucima i Soni Vims. Kod crno-belih se u strelce upisao i Nemanja Bezbradica koji je iskoristio jedno od dva slobodnih bacanja, a CSKA na poluvreme sa 42:18 odlazi košem Kirjape.

1/4 – CSKA je sigurno započeo meč. Odličnim rešenjima u napadu i dobrom odbranom stvorili su prednost na početku utakmice. Crno-beli su u prvih pet minuta imali tri izgubljene lopte, pa je Duško Vujošević zatražio tajm aut. Kirjapa je pogodio prvu  trojku, a Partizan i dalje ima dosta problema u fazi napada. Dva minuta pre kraja prvog perioda „armejci“ stiču dvocifrenu prednost. Vesterman je zbog povrede napustio igru. Crno-beli su oslabljeni neigranjem Muslija i Kinzija, nadamo se da će se francuski plej vratiti u igru. Na kraju prvih 10 minuta „armejci“ vode 21:10.

Partizan će meč početi sa Vestermanom, Milosavljevićem, Bogdanovićem, Lovernjom i Milutinovim. Startnu petorku CSKA čine: Pargo, Vims, Micov, Kaun i Kirjapa.

Pred košarkašima Partizana u današnjem meču 5. kola A grupe Evrolige nalazi se gotovo nemoguća misija odnosno pokušaj da se savlada jedna od najboljih evropskih ekipa – CSKA i to u Moskvi.

Tačno je da „armejci“ ne blistaju na početku nove sezone odnosno da su u prve četiri evroligaške utakmice poraženi dva puta, na gostovanjima Fenerbahčeu i Barseloni, dok su u preostala dva meča teško došli do pobeda protiv Nantera i Budiveljnika, ali bez obzira na to i na činjenicu da u timu neće biti povređenog Nenada Krstića Moskovljani su apsolutni favorit u ovom meču što je u svojoj izjavi na konferenciji za medije potvrdio i trener Partizana Duško Vujošević.

„Oni su apsolutni favoriti, zadržali su tim od prošle sezone, a pritom doveli Fridzona, Parga i Hajnsa, dok su Teodosića pomerili na poziciju „dvojke“, što njemu više odgovara. To su velika pojačanja i opravdavaju njihove ciljeve. Mi idemo sa ovom ekipom, povrede su otežavajuća stvar, ali borićemo se i pokušaćemo da se predstavimo u što boljem svetlu“ – rekao je Vujošević u sredu pred polazak u Rusiju.

Povrede o kojima govori šef stručnog štaba crno-belih zadesile su Dejana Muslija koji sigurno neće igrati u Moskvi i Tarensa Kinzija koji je pod velikim znakom pitanja, a kada tome dodamo i višemesečni izostatak Davisa Bertansa jasno je da mladi tim srpskog šamiona, koji je u prva četiri duela zabeležio jedan trijumf, zaista ima velike probleme.

U kalkulacijama pred start Evrolige verovatno je već upisan poraz u Moskvi, ali ukoliko se Partizanu ukaže prilika nema sumnje da će naš tim pokušati da je iskoristi.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Ocekivan poraz, ne sa ovolikom razlikom, ali s obzirom da smo igrali bez Muslija, Kinzija i da se povredio Vesterman, nista bolje nismo mogli ni ocekivati. Iskreno, mene sad vise brine utakmica u ponedeljak protiv Crvena Zvezde. Dule je sacuvao neke od igraca ali ipak ostaje da se vidi koliko ce Partizan posle ovoga biti spreman za Zvezdu.

    https://www.worldofbasketball.org

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter