0
Fudbal

Mihini ‘orlovi’ remizirali sa Rusima (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.13 u 19:38

rusija-srbija-stadion-lokomotive

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 1:1 sa izabranom selekcijom Rusije na prijateljskoj utakmici u Dubaiju

Sasvim ravnopravno su se Mihajlovićevi ‘orlovi’ nosili sa Kapelovom ‘zbornajom komandom’ na ovoj utakmici i čini se da je nerešen ishod najrealniji.

Svi golovi viđeni su u rasponu od nešto više od jednog minuta. prvo su Rusi poveli golom Samedova u 30. minutu, da bi oko 70 sekundi kasnije na drugoj strani Đorđević postavio konačan rezultat ovog prijateljskog susreta.

Tok meča:

90′ Do kraja utakmice nije bilo prilika pa je na kraju rezultat ostao nerešen 1:1.

87′ Kokorin je imao novu priliku pred Stojkovićem ali je njegov šut otišao preko gola.

80′ Odličnu priliku imao je Đuričić nakon centaršuta rukavine ali je sa oko osam metara šutirao mlako i Akinfejev sigurno intervenisao.

77′ sem jednog pokušaja solo prodora Tišića bukvalno ništa zanimljivo nije se dogodilo i poslednjih gotovo 15 minuta utakmice.

62′ Ponovo su ‘baćuške’ bile blizu pogotka. Kokorin je iskoristio loše dodavanje Tadića ali je Biševac bio taj koji je u poslednjem trenutku otkolonio opasnost.

51′ Rusi su bili ti koji su pripretili u prvom poluvremenu i to preko Samedova koji je centrirao a Stojkovićevu lošu intervenciju nije iskoristio Širokov.

45′ Bez nekih većih uzbuđenja protekli su poslednji trenuci prvog poluvremena pa je sudija poslao igrače na zaslužen odmor.

40′ Onako čvrsto bekobvki poput nekih legendarnih fudbalera iz prošlosti startovao je Bane Ivanović na Kokorina i zaradio žuti karton.

32′ Goooooooooool 1:1. Odmah su fudbaleri Srbije uzvratili i izjednačili rezultat a strelac je bio prva perjanica Nanta Filip Đorđević.

30′ Gooooooool 0:1 Prvi do pogotka stigli su momci iz ‘zbornaje komande’ a Stojkovića je savladao Samedov koji je iskoristio jedan odbitak.

20′ Rusi su probali da ugroze gol ‘orlova’ iz slobodnog udarca ali šut Kobarova otišao je daleko od golmana Stojkovića.

9′ Prvu priliku na utakmici imao je Filip Đorđević kada je solo prodorom izbio pred golmana Rusije ali je njegov šut kzblokiran.

1′ početnu inicijativu imaju izabranici Fabija Kapela ali nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku.

17.30 – Stigli su i sastavi ekipa. Selektor Mihajlović odlučio se za sledećih jedanaest: Stojković, Rukavina, Kolarov, Biševac, Ivanović, Radovanović, Matić, Basta, Tošić, Tadić, Đorđević. Njegov kolega Fabio Kapelo izveo je sledeći sastav: Akinfejev, Kozlov, Ignaševič, Garant, Kombarov, Glušakov, Faizulin, Širokov, Samedov, Ionov, Kokorin.

Za kraj tekuće godine fudbalska reprezentacija Srbije odigraće prijateljski meč protiv selekcije Rusije u Dubaiju sa početkom od 17.30 časova po našem vremenu.

„Orlovi“ nisu uspeli da prebrode kvalifikacije za Mondijal koji će narednog leta biti održan u Brazilu, dok je „zbornaja“ sa druge strane osvojila prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i tako obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo i praktično od danas kreće u pripreme za to takmičenje.

Meč protiv Rusije verovatno je jedan od poslednjih za Sinišu Mihajlovića na klupi reprezentacije Srbije pošto je sve izvesnije da će on od naredne srede, tačnije po okončanju utakmice protiv selekcije novinara koja je na programu u utorak uveče u Užicu,  sesti na klupu Sampdorije sa kojom je prema tvrdnjama italijanskih medija već postigao dogovor.

Mihajlović na konferenciji za medije uprličenoj pred ovaj meč u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nije želeo da priča o tome, a nakon insistiranja srpskih novinara koji su se obreli u Dubaiju da im otkrije svoj dalji status demonstrativno je napustio salu tako da smo ostali bez njegove najave za današnji meč. Poznato je da će selektor moći da računa na gotovo kompletan prvi tim, tačnije u ekipi neće biti samo Aleksandra Mitrovića i Matije Nastasića koji su „pozajmljeni“ mladoj reprezentaciji koja danas od 17.30 časova u Gornjem Milanovcu igra kvalifikacioni meč protiv Belgije.

Dve reprezentacije često igraju jedna protiv druge prijateljske utakmice,a poslednji put se to desilo 10. avgusta 2011. godin na stadionu Lokomotive u Moskvi kada su Rusi golom Pogrebnjaka trijumfovali sa 1:0. Od aktuelnih reprezentativaca u tom meču su igrali Nenad Tomović, Aleksandar Kolarov, Radosav Petrović i Zoran Tošić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter