0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Zvezda u seriji, pao i Lijetuvos Ritas (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.13 u 21:51
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su drugu pobedu u Evroligi. Crveno-beli su fantastičnoj atmosferi u prepunom Pioniru savladali Lijetuvos Ritas sa 88:77 (19:16, 23:24, 20:16, 26:21) u 5. kolu D grupe Evrolige.

Ovo je prva Zvezdina pobeda u Evroligi na domaćem parketu.

Izabranici Dejana Radonjića igrali su odlično od samog početka. Marjanović je dominirao u reketu, a Litvanci su održavali priključak tradicionalno dobrim šutem za tri poena.

Velika bitka vodila se sve do polovine treće četvrtine kada je Zvezda predvođena raspoloženim Jakom Blažičem napravila malo veću rezultatsku prednost. Postepeno su se crveno-beli rezultatski odvajali od protivnika, a Blažič donosi Zvezdi sredinom poslednje četvrtine prvu dvocifrenu prednost.

Crveno-beli uspevaju da održe razliku i na kraju zabeleže pobedu pred svojim navijačima koji su ih ovacijama ispratili sa parketa.

Zvezda je napravila 7 skokova više od Lijetuvosa i odlično je šutirala za dva poena (66%). Gosti su bili odlični van linije 6,75, ubacili su 11 trojki iz 26 pokušaja, dok su crveno-beli ubacili dve trojke iz 13 pokušaja.

Fenomenalni Jaka Blažič bio je najefikasniji u svojoj ekipi sa 16 poena, dok je Blejk Šilb ubacio 14 poena. Po 12 poena postigli su Katić, Marjanović i Nelson koji je ostvario i 9 skokova.

Zvezda nije imala rešenja za Seibutisa i Gečevicijusa koji su svojim trojkama održavali Lijetuvos u igri. Bili su najzapaženiji u svom timu sa 17 poena. Stevan Jelovac je dodao 11, a Milenko Tepić je ubacio 2 poena.

Crvena zvezda se sada nalazi na četvrtom mestu sa skorom od dve pobede i tri poraza, koliko imaju PAO i Laboral Kuća, dok je Lijetuvos Ritas na poslednjem meču sa skorom 1-5.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje Lokomotivi Kuban u Krasnodaru, a meč je na programu 22. novembra od 17 časova.

hotsport.rs

4/4 –  U nastavku se razigrao i Ivan Radenović sa svoja dva uzastopna koša. Blažič odličnim solo prodorom donosi Zvezdi prvu dvocifrenu prednost na meču na 7 i po minuta do kraja. Sudije su jednom napadu dosudile Rašku Katiću nesportsku ličnu. Gosti su smanjili na minus 10, ali se u sledećem napadu na najbolji način Katić sveti svojim košem. Usledila je nesportska Omara kuka nad Katićem koji ubacuje tri od četiri penala. Koševima Nelsona i Katića crveno-beli održavaju dvocifreno vođstvo. Babrauskas na 45 sekundi do kraja meča pogađa dvojku uz faul i smanjuje rezultat na deset poena razlike. Na kraju crveno-beli slave prvu pobedu pred svojim navijačima od 88:77.

3/4 – Mitrović i Šilb na početku drugog poluvremena donose crveno-belima višak od šest poena, ali Litvanci sa dve trojke Seibutisa izjednačavaju. Crveno-beli nošeni odličnom podrškom sa tribina pokušavaju da se rezultatski odvoje od rivala, ali Seibutis to nedozvoljava. Trojka Kuka presekla je Zvezdine košarkaše. Zvezda dolazi do plus 7 koševima Simonivća i Nelsona koji je pod faulom postigao koš koji je razgalio Pionir. Usledila je trojka Gečevicijusa, a Blažič sa penala vraća Zvezdu na plus 6 pred početak poslednje četvrtine.

Poluvreme: Zvezda na poluvreme odlazi sa vođstvom od 42:40 zahvaljujući odličnom igrom u reketu. Litvanci se održavaju u igri tradicionalno dobrim šutem za tri poena (7-15). Najefikasniji u Zvezdi su Beljk Šilb sa 12 i Bobi Marjanović sa 10 poena, dok Litvance predvode Gečevicijus sa 14 i Stevan Jelovac sa 10 poena.

2/4 – Blažič trojkom otvara drugu četvrtinu, ali Jelovac odmah odgovara istom merom. Trojkom Čečevicijusa Lijetuvos izjednačava, a Luka Mitrović odgovara trojkom. Lijetuvos uspeva da povede,a potom je usledila rezultatska klackalica. Gečevicijus pogađa novu trojku, a Šilb izjednačava rezultat. Šilb i Nelson donose Zvezdi vođstvo, ali gosti nedozvoljavaju Beograđanima da se odlepe.Zvezda je imala tri poena prednosti pred kraj prvog dela igre, a onda je trojkom izjednačio Barbauskas, ali su crveno-beli pak sa prednošćuotišli na odmor zakucavanjem Marjanovića u poslednjim sekundama.

1/4 – Posle početnog vođstva litvanske ekipe, Zvezda je uspostavila kontrolu nad igrom i rezultat preokrenula u svoju korist. Marjanović dominira u skoku što crven-beli koriste i dolaze do plus 6. Gečevicijus je smanjio pogodivši za tri, a Šilb i Blažič donose Zvezdi plus 7. Lijetuvos uspeva da smanji razliku preko Tepića i Jelovca. Na kraju prve četvrtine Zvezda ima vođstvo od 19:16.

Prvu petorku Zvezde čine: Nelson, Lazić, Šilb, Mitrović i Marjanović, dok će meč za litvansku ekipu početi Palasios, Seibutis, Gečevicijus, Kuk i Songaila.

19.00h – Na sat vremena pred početak utakmice na teren su na početno zagrevanje izašli igrači oba tima, dok su svi ostali igrači Lijetuvos Ritasa ispraćeni zvižducima Omar Kuk je dobio salve aplauza od oko 2.000 gledalaca koliko se do sada okupilo u hali Pionir

Košarkaši Crvene zvezde večeras u gotovo sigurno prepunom Pioniru biju jednu od najvažnijih bitaka kada je u pitanju eventualni plasman u Top 16 fazu Evrologe. U goste crveno belima u meču 5. kola D grupe stiže litvanski Lijetuvos Ritas koji je kroz kvalifikacije uspeo da se izbori za plasman u grupnu fazu takmičenja.

Oba tima su u prva četiri kola zabeležila samo po jednu pobedu pa će se ekipa koja večeras uspe da dođe do trijumfa bodovno izjednačiti sa Panatinaikosom i Laboral Kućom i gotovo sigurno na taj način izbaciti iz trke za četvrto mesto direktnog rivala. Crveno-beli imaju veliku želju da konačno, u trećem pokušaju, slave pobedu sa svojim navijačima o čemu je govorio i trener Dejan Radonjić.

„Želimo da ostvarimo prvu pobedu na svom parketu posle toliko godina. Lijetuvos će sigurno želeti da posle ovog meča ostane u trci za Top 16, ali nam ambijent u dvorani daje šansu da kroz dobru igru i mi budemo među 16 najboljih u Evropi.“

Mladi stručnjak je u najavi večerašnjeg meča iz gostujućeg tima istakao nekadašnje igrače Crvene zvezde Omara Kuka i Stevana Jelovca, a u Pioniru će se pojaviti još jedno dobro poznato lice – nekadašnji prvotimac Partizana i reprezentativac Srbije Milenko tepić, koji od ove godine nosi dres Ritasa.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten srpskog vicešampiona trener Radonjić može da računa na sve igrače koji su potpuno spremni za jedan od presudnih evroligaških duela.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter